Sopiva sanapari löytyi

Sain viime viikolla vastauksen kieltäni vaivanneeseen kysymykseen, millä termillä sosiaalisen median voisi korvata. Rautasillan kierrättämästä Twitter-viestistä luin sanaparin ”sosiaalinen internet”.

Minua sosiaalinen media on terminä vaivannut kahdesta syystä: Kovan käytön ja hämärärajaisuuden vuoksi ei voi olla varma, mitä sillä tarkoitetaan (aika usein vain yhtä tiettyä verkkopalvelua). Toiseksi koen media-sanan aina vaikeaksi – en osaa tehdä siitä monikkoa ”mediat” ja jaottelu perinteiseen mediaan ja sosiaaliseen mediaan vaikuttaa mahdottoman keinotekoiselta.

Sosiaalinen internet palauttaa ajatuksen siihen, mistä on kysymys; internetin kehityksen mahdollistamaan tapaan käyttää sitä sosiaalisesti tai yhteisöllisesti. Verkkosisällöntuotantoa kaupittelevan toimiston on helppo opastaa tulevaa asiakasta, että internetissä oleminen on jo aika lähellä sosiaalisessa mediassa olemista.

Toivottavasti termiväännöt eivät kuitenkaan tähän lopu. Pitävät nimittäin elämän mielenkiintoisena.

Ei kommentteja “Sopiva sanapari löytyi”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.