Konsultilla on noitavainojen aikaiset menetelmät käytössään

Tulitko otsikon perässä lukemaan, millaisilla tongilla konsultti kaivaa kieltä uhriparan suusta? Ehkä et aivan pety, sillä saatat oppia jotain uutta.

Esimerkiksi sen, että kun konsultointitaitojen testaamista oikeassa koulutustilanteessa kutsuu tulikokeeksi, tulee viitanneeksi noitavainoissa käytettyyn menetelmään noidan tunnistamiseksi. Tämän kertoo Wikipedia. Monikohan noita paljastui, kun ei saanut vammoja tulisen raudan tai hiilien päälle joutumisesta?

Huomista sosiaalisen median koulutusta voi sanoa myös tulikasteeksi, joka Wikipedian mukaan on kokonaisen sotilasjoukon tai yksittäisen sotilaan osallistuminen ensimmäiseen varsinaiseen taisteluunsa. Erityisen sykähdyttävää on tulikasteeseen liitettävä ”pelon voittaminen ja toimintakyvyn säilyttäminen tilanteessa, jossa kuolemanvaara on välitön”.

Koulutan Raahessa organisaatioita sosiaalisen internetin käytöstä. Huominen koulutus on InnoMajakka-hankkeen järjestämä ja minulle ensimmäinen isompi keikka tällä teemalla. Siitä nämä leiskuvat kielikuvat.

Jännitys väheni, kun sain kalvosarjan juuri ensimmäiseen vedosvaiheeseen. Tilaisuus on ammattikorkeakoulun tiloissa, mikä sekin vähän auttaa: ymmärretäänhän opettajan (kouluttajan) rooli nykyään enemmän ohjaajaksi ja fasilitoijaksi kuin tiedon aareaitaksi. Samaa ideaa sovellan omassa setissäni.

Tuon kuvassa olevan liitutaulun toivon täyttyvän koulutettavien ajatuksista ja keskusteluista. Niitähän hyödynnän sitten seuraavassa koulutuksessa yhtä häpeilemättä kuin muiden tuottamia erinomaisia sisältöjä huomisessa linkkejä vilisevässä kattauksessani.

Hyvää tahtoa ja jakamista, nepä täytyykin muistaa mainita huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.