Vappupuhe Muhoksella: ”Eroa, Sipilän hallitus!”

Pidin puheen työväen vappujuhlassa Muhoksella. Vaadin hallituksen eroa ja nostin esiin liikeaikalain kumoamisen, sotaharjoitukset ja turvallisuuspolitiikan sekä verovälttelyn.

Yhdessä asiassa porvarihallitus ei ole kursaillut, ja se on ajankohtaisten puheenaiheiden – jopa vappupuheenaiheiden – tarjoilemisessa. Tänä vuonna työväenjuhlalla on enemmän merkitystä kuin aikoihin.

Työväenliikettä vastaan on hyökätty vuoden ajan voimakkaasti. Tämä hyökkäys näkyy vappuna konkreettisesti, sillä entistä useampi viettää työväenjuhlan työpaikallaan. Toisille vapautta on sääntelemätön markkinatalous, jossa suuryhtiöt vievät elintilan pienyrityksiltä, kuten on nähty myynnin kehityksessä liikeaikalain kumoamisen jälkeen. Vasemmistolle vapaus on oikeutta elää, yrittää ja tavoitella unelmiaan vapaana suuryhtiöiden ja niiden omistajien ohjailusta – vapautta markkinatalouden, sukupuolijärjestelmän ja epädemokraattisen hallinnon hierarkioista.

Porvarihallitus näyttää vaarantavan vapauttamme myös paljon laajemmassa merkityksessä. Liittoutumattoman, rauhanturvaajana ja sovittelijana aiemmin tunnetun maamme rajojen tuntumassa leikitään vaarallisia leikkejä. Suurvaltojen sotavoimat uhittelevat toisilleen Itämerellä, ja Suomea ajetaan yhden suurvallan leiriin toista vastaan.

Perjantaina julkaistiin mietintö, jossa arvioitiin Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Poliitikot vasemmalla ja oikealla vetivät saman johtopäätöksen: edistämme parhaiten rauhaa ja vakautta omilla rajoillamme pysymällä sotilasliiton ulkopuolella. Suomalaiset vastustavat Nato-jäsenyyttä ja odottavat poliitikkojen noudattavan tätä tahtoa.

Juupas-eipäs-keskustelu Nato-jäsenyydestä on kuitenkin merkityksetöntä, jos ei tunnusteta edes sotaharjoitusten roolia vastakkainasettelun lisääntymisessä ja Suomen turvallisuustilanteen heikentämisessä.

Hallitus on kohdannut enemmän vastustusta ja suurmielenosoituksia ja joutunut perääntymään useammasta suunnitelmastaan kuin on nähty pitkään aikaan. Vaatimukset ministerien ja koko hallituksen eroamisesta lisääntyvät. Eniten epäluottamusta herättää hallituksen suhde lailliseen ja laittomaan veronkiertoon.

Ei riitä, että Sipilän hallitus on haluton puuttumaan verovälttelyyn, se myös pyrkii edistämään sitä omistusten hallintarekisteröinnin muodossa. Useammalla hallituksen ministerillä on ensi käden kokemusta verosuunnittelusta, jolla leikataan hyvinvointivaltion rahoitusta ja pakotetaan leikkaamaan sen palveluja. Kun tähän lisätään ministerien toistuva valehtelu eduskunnalle, vapun keskeiseksi vaatimukseksi jää: eroa, Sipilän hallitus. Tai kuten erään poliisisarjan opettama sanonta kuuluu: hyvää vappua kaikille – paitsi porvarihallitukselle, sille paskaa vappua!

Ajatus aiheesta “Vappupuhe Muhoksella: ”Eroa, Sipilän hallitus!””

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.