Ehdokas itse

Lyhyesti

Niko Matias Peltokangas

  • Syntynyt 1983 Oulussa (33-vuotias), raahelainen 2007 lähtien
  • Toimittaja, tiedottaja
  • Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen
  • Yleisen Lehtimiesliiton puheenjohtaja
  • Tradenomi, journalismin amk-opintoja
  • Kahden lapsen isä

Pidemmästi

Työt

Työskentelen Liberon päätoimittajana ja Vasemmistonuorten tiedottajana. Teen journalismia ja muita viestintäalan töitä myös Osuuskunta Punaisen Vaaran jäsenenä.

Aiemmin olen hankkinut työkokemusta muun muassa kansanedustajan avustajana, viestintäyrittäjänä sekä suunnittelijana ammattikorkeakoulussa. Toimittajana olen työskennellyt Liberon lisäksi sanoma- ja opiskelijalehdissä sekä freelancerina.

Esimiehenä olen toiminut työskennellessäni pienlehtien päätoimittajana sekä opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana, jolloin toimistollamme työskenteli minun ja hallituksen lisäksi 3-4 työntekijää. Työyhteisön kehittämisestä minulla on paljon kokemusta myös työpaikkani luottamusmiehenä muutaman vuoden ajalta.

Organisointikykyjäni olen kehittänyt neljänä kesänä festivaalisihteerinä Raahen Rantajatseilla koordinoiden festarin järjestelyjä muiden vapaaehtoisten kanssa. Talousosaamiseni perustuu kahteen liiketalouden tutkintoon, yrittäjäkokemukseen sekä hallitustoimintaan eri järjestöissä.

Koulutus

Opiskelin Oulun ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja organisaation kehittämistä, ja valmistuin tradenomiksi vuonna 2008. Sittemmin olen opiskellut myös viestintää.

Politiikka ja järjestöt

Toimin Raahessa kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa. Istun myös Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuustossa. Vasemmistoliitossa olen puoluevaltuuston jäsen, Pohjois-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja sekä osastoni ja kunnallisjärjestöni hallitusten jäsen.

Toimin Yleisen Lehtimiesliiton puheenjohtajana sekä työttömyyskassani edustajiston jäsenenä.

Järjestöurani alkoi opiskelijatoiminnasta. Vuosina 2003–2007 toimin Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa muun muassa pari vuotta päätoimisena hallituksen puheenjohtajana. Tein opiskelijakunnalle myös organisaation kehittämiseen liittyvän opinnäytetyöni, jonka tuotokset ovat yhä käytössä.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa tein vaalityötä ainakin kuudessa kampanjassa viidessä eri vaalipiirissä kampanjapäällikön, vaalilehden päätoimittajan tai graafikon roolissa. Parhaat tulokset saavutettiin kotivaalipiirissäni Oulussa, jossa raahelainen Katja Hänninen valittiin jatkokaudelle eduskuntaan.

Lue esittelyjutut työväenlehdistä!

Strategian ystävä tähtää puoluesihteeriksi (Kansan Tahto 29.1.2016)
Takapiruksi puolueelle (Kansan Uutiset 5.3.2016)
Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston piirihallitus tukee Peltokangasta puoluesihteeriksi (Kansan Tahto 16.3.)