Suutarin lapset & tekstitoimiston nimi

Toiminimen päättäminen ei ole yksinkertaista. Kun lopulta keksii omalta kuulostavan nimen, on se tietysti jossain muodossa jo useammankin yrittäjän käytössä. Patentti- ja rekisterihallituksen tarkastaja ei selityksiä kysele vaan palauttaa ”samalla tai samankaltaisella toimialalla” rekisteröidyn toiminimen armotta lähtöruutuun.

Katinhännän tekstitoimisto syntyi Tekstitoimisto Mojovana. Uhkapeli kostautui, kun uusiksi meni nimen mukana vaivalla muotoiltu logo ja monta mojovaa iskulausetta. Mojovaa käyttää ainakin kaksi suomalaisyritystä, hieman eri toimialoilla tosin.

Uusintayritykseen lähdettiin kahdella vaihtoehdolla, joista vanhaan puu-Raaheen viittavaa Katinhäntä oli vasta toinen. Ilmeisesti Tekstitoimisto Laatusana on liian lähellä Äidinkielenopettajien liiton Laatusana Oy -kustantamoa.

Kaikkiaan kolmas ja kaupparekisteriin rekisteröity ehdokas sopii raahelaisyritykselle kuin intiaani kanoottiin. Toimiston osoite sijaitsee Katinhännässä, keskellä kauneinta puukeskustaa.

Kommelluksitta ei nimeä kuitenkaan rekisteriin syötetty. Katinhännän tekstitoimisto seisoo kaupparekisterissä muodossa Katinhännän Tekstitoimisto, kumpikin sana isolla alkukirjaimella kirjoitettuna.

Onpa virhe yrittäjän tai rekisteröijän, jälkimmäisen sanan virheellisen suuri alkukirjain jotenkin passaa kielipoliisiksi tunnustautuvan tekstitoimistorotan otsikoksi. Suutarin lasten kenkätilannehan tästä tulee mieleen. Ja ei tarvitse asiakkaiden olla huolissaan, kun kirjoitusvirheiden kiintiö täyttyi jo toimiston perustamisvaiheessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.