17 asiaa yhtä aikaa

Tekstittäjäkollega opetti sanonnan ”onko kiire vai tehdäänkö tietokoneella”. Hänen käytössään sanonta kai viittaa tietotekniikan tökkimisilmiöön; verkkosivut kaatuvat, datatykin lamppu hajoaa tai tietokone pakottaa itsensä päivityksiin juuri silloin, kun olisi vähän hoppu.

Minulle tietokoneelle ryntäämisen ongelma on toisenlainen. Kun hyökkää suoraan tekemään, jää suunnittelematta. Huonosti suunniteltu on kokonaan tekemättä, ja koneella sitten huomaa joko tekevänsä jotain aivan muuta tai jumittavansa yksityiskohdissa, jotka olisi pitänyt päättää jo ohitetussa suunnitteluvaiheessa.

Oman työn organisointia tulee mietittyä nyt, kun puurtaa omassa komennossaan. Haluaisin tehdä kaiken oikein alusta lähtien. Koska se on mahdotonta, yritän edetä tarkkaillen ja arvioiden omaa toimintaani. Siksi tuntuu tärkeältä käyttää nämäkin minuutit työnteon pohtimiseen blogissa ennen kuin alkaa tehdä niitä töitä.

Seuraavaksi siirryn tuohon hetekan päälle suunnittelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.