Rokulipäivä – vai työkyvyn ja osaamisen kehittämistä?

Perjantaina pidän yhden hengen toimistoni kiinni ja vietän työkyvyn edistämispäivää. Tarkoituksena on linnouttautua työpäivän tunneiksi ystäväni työhuoneelle kirjojen ja LP-levyjen keskelle runoilemaan.

Viestittäjänä ja tekstityöläisenä olen luovuudesta riippuvainen – tai ainakin työkykyni on. Siitä huolehtiakseni olen käyttänyt työpäivistäni aikaa muun muassa rakentelemalla lasten junarataa ja lukemalla romaania. Liika suunnitelmallisuus tappaa luovuuden mutta yritän jäsennellä työpäiviäni siten, että olisi hetki vaikka edes tuijotella juorupeilistä kadulle. Suunnittelen suunnittelemattomuutta.

Runoilupäiväkään ei rokulipäivä. Työkyvyn (terveydellisesti sanottuna) lisäksi turvaan osaamistani, kun vapautan itseni välimerkkien ja lauseenjäsenten rajoista ja annan kuluneiden viikkojen kirjautua paperille ja tietokoneen muistiin.

Mitä muuta yksinäisen tekstitoimistorotan tyky-ohjelmaan voisi sisällyttää?

Kuva: stock.xchng

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.