Gallerioita ja kofeiinikauppa

Oli eilen jotenkin niin kiva iltapäivä Oulussa, että päätin suositella samaa muillekin. Reitti eteni seuraavasti:

Istuin puolitoista tuntia yhdessä Oulun keskustan harvoista vapaista mutta viihtyisistä istuskelupaikassa eli Valveen kahvilassa, joka on nykyään myös Minttu-niminen lounasravintola. Ruokailinkin. Kuten Unirestalla yleensäkin, kasvisruoka on Mintussa hyvää.

Tapana on siirtyä lounaalta Ranta- ja Kummigallerioiden näyttelyihin, joista lähes poikkeuksetta pidän. Tällä kertaa erityisesti Kimmo Metsärannan Sense of space -näyttely riemastutti oivalluksillaan.

Pienen harharetken (ostin Akateemisesta Aikakauslehden) palasin ystävän kanssa Valveen kulmille Galleria 5:een. Entisen työkaverini Sampo Kaikkosen Kadonnut polku -näyttely on paitsi minun makuuni kelpaisi myös Perussuomalaisille.

Kaiken kuumaksi lopuksi tutustuin Pakkahuoneenkadulle ilmestyneeseen Kofeiinikomppaniaan. Sympaattinen pikku paikka vaikutti ensin säälimättömältä hifistelypaikalta mutta viimeistään vessassa vakuutuin myymälä-teehuoneen erinomaisuudesta. Minun paikkani, haluan pian uudelleen. Tuli mieleen elokuva Kahvia ja tupakkaa.

Suosittelen tätä kaikkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.