Huonon johtajan armoilla

http://www.sxc.hu/profile/murielle

Meidän yrityksessä sosiaalista mediaa saa käyttää myös firmaan kohdistuvan purnaamisen kanavana. Tässä pomoni nopeasti koottu syntilista:

  • Huono ergonomia. Selkään sattuu.
  • Työpaikkaravintola toimii itsepalveluperiaatteella myös ruoan valmistuksen osalta.
  • Työt jakaantuvat epätasaisesti, tiimityö ei pelaa, aikataulutus ontuu ja työtä ylipäänsä johdetaan ala-arvoisesti.

Olen siis yksinyrittäjä. Listan viimeinen kohta stressaa ajoittain eniten. Asettuessani päätoimisesti kotitoimistoon tiesin, että yksinäisyys uhkaa. Työtoveruus tuo mukanaan paitsi juttuseuran myös sosiaalisen valvonnan työn tehokkuudesta sekä spontaania ideointi-, jalostus- ja toinen mielipide -apua.

Yksinäisyyteen auttaa hieman sosiaalisen internetin välineet sekä ihan vain kavereille soittelu ja viestittely. Juttuseuraa saa, kun viitsii hankkia – ammatillinen apu on tietysti vähän hankalampi järjestää, kun se vaatii toiseltakin enemmän paneutumista.

Kuten moni samassa tilanteessa oleva, minäkin arvostan mahdollisuutta tehdä töitä minulle ja perheelleni sopivina aikoina. Lomailu keskellä viikkoakin on nykyään mahdollista. Lisäksi viikonloppuisin saa olla rauhassa, sillä ihmiset yleisesti yhä kunnioittavat vapaita lauantaita ja sunnuntaita. (Toki teen myös free-keikkaa paikallislehteen ja viikonloppuisin ne työt tehdään.)

Mutta silloin kun on työn aika, alkaa oheistekeminen. Netissä surffailu ja kivojen asioiden loputon viilailu lyhentävät käytössä olevat tunnit pahimmillaan varteiksi. Ehkä muutenkin ikävemmiltä tuntuvat hommat aiheuttavat kasaantumisellaan uutta ikävyyttä.

Yksihenkisissä työyhteisöissä työskentelevät, millaisia johtamiskeinoja teillä käytetään ajanhallintaan ja työnohjaukseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.