Netlog on siisteille tyypeille

Tuli kutsu Netlogiin. Viestivirroissa on pari päivää rullannut mainintoja verkkoyhteisöstä, joka kehuu olevansa ”yli 75 miljoonan Eurooppalaisen nuoren sosiaalinen yhteisö” (kielioppivirheet heidän).

Etusivulla houkutellaan näin:

Luo oma profiili, jossa on vieraskirja, blogi, ystävät, kuvia ja videoita. Etsi ystäviä, siistejä tapahtumia, musiikkia ja pelejä. Kaikki tämä Netlogissa!

Ilmaisen rekisteröitymisen vieressä mainostetaan ”siisteimpiä pelejä”. Kieliversioita on yli 30, joten laajalle levinneestä jutusta on kyse.

Muistan Netlogin parin vuoden takaa. Silloin kutsu tuli tuntemattomalta naisihmiseltä, joka automaattiviestin mukaan halusi jakaa kuvansa kanssani. Arvoin tuolloin mielessäni, törmäsinkö huijaukseen vai hölynpölyyn. Kuvien jakaminen tuntemattomien kanssa vaikutti juuri siltä, miltä lehdissä varoitettiin.

Viime päivien pöhinän luulen lähteneen liikkeelle vahingossa. Joku on jostain syystä kirjautunut palveluun Facebook-tunnuksellaan ja tullut jakaneeksi asian Facebook-seinällään. Lumipallo on pyörinyt sittemmin minunkin postilaatikkooni. Aiemmin Netlog ilmeisesti tunnettiin Gmail-osoitekirjan automaattispämmäyksestä, ainakin Wikipedia näin kertoo.

Netlog voisi olla minun yhteisöni, jos haluaisin tutustua edes pieneen osaan 75 miljoonasta eurooppalaisesta nuoresta, jotka etsivät siisteimpiä tapahtumia ja pelaavat siisteimpiä pelejä. Jos taas kyseessä olisi vahvasti valvottu ja siisteyttä sanan henkistä hygieniaa tarkoittavassa merkityksessä vaaliva sivusto, kiinnostaisi se minua vielä vähemmän.

Vaikka kyllähän minä oikeastaan olen ikäpolvea, joka käyttää sanaa siisti. Kirjoitettuna sen vain itsekin tunnistaa jotenkin…ei-siistiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.