Paikallislehden toimittajan työvälineet

Stock.xchng

Neljän kuukauden ura paikallislehden avustajana on antanut jo kuvan muutamista tärkeimmistä työvälineistä.

Älypuhelin. Kun haastatteluun valikoituu nimeltään tuttu ja teoiltaan tuntematon stand-up-koomikko, Wikipedian Android-sovellus antaa nopeasti tukevan pohjan haastattelulle. Paikka, josta ei ole koskaan kuullutkaan, löytyy karttaohjelmalla, ja hyvälle päälle sattuva gps-paikannus saattaa opastaa perille saakka.

Lyijykynä. Mustekynä kuivuu pakkasessa.

Kamera. Vaikka hienon lehtikameran ominaisuudet menevät kirjallisesti ajattelevalla toimittajalla täysin hukkaan, sillä on tärkeä rooli kenttätyössä. Kamerasta ihmiset näkevät, millä töin ollaan liikkeellä. Kamera kädessä tai kameralaukku olalla voi lähestyä luontevasti haastateltavia ja liikkua yleisötilaisuuksissa alueilla ja aikoina, joilla ei muuten kehtaisi.

Kuvaaja. Toimittajien yleissivistystä pidetään hyvänä mutta Raahen Seudun toimituksessa olen huomannut, että missä tahansa erikoistietämystä vaativassa käännytään valokuvaajan puoleen. Hän paitsi antaa harrastelijan otokset hiljaa anteeksi myös tietää historian ja tuntee ihmiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.