Teitä vähennetään mutta emme kerro, miten se vaikuttaa sinuun

Raahen kaupunki liittyy pyöräteillä mopoilua rajoittavien kuntien joukkoon. Muutos on näkyvästi esillä kaupungin mainostolpissa ja todennäköisesti kouluissa, joissa mopoilijat helpoimmin saavutetaan. Internestissä on aiheesta tiedotussivukin.

Sinänsä näyttävät julisteet on tekstitetty kehnosti. Tahtomattaan Raahen kaupunki antaa malliesimerkin kohderyhmän ohi lähetettävästä viestistä.

Tekstit kuuluvat näin:

1. Mopoille sallittuja pyöräteitä vähennetään toukokuussa
2. Toukokuussa poistetaan osa ”Sallittu mopoille” lisäkilvistä

Mitä tämä tarkoittaa mopoilun kannalta? Mitä tapahtuu pyöräteille, jotka vähennetään? Räjäytetäänkö ne vai siirretään sellaisinaan johonkin toiseen kuntaan?

Toinen lause taas kuulostaa kaupungin työntekijöiden muistilistalta. ”Muista poistaa lisäkilvet toukokuussa.” Entäs mopoilijan kannalta? Muuttuuko laki siis jotenkin, että pyörätiellä saa ajaa vaikka siinä ei enää kilpeä olisikaan?

Tekstit on laadittu vain niiden kirjoittajan kannalta. Mopoilijan verbi on ajaminen mutta kaupunki osaa kertoa vain, että pyöräteitä vähennetään ja kilpiä poistetaan. Tuossa mallina oleva julistee hienosti kysyy, saako pyörätiellä enää mopoilla, mutta vastausta ilmoituksessa ei lue.

Tässä paremmat tekstit vastaisuuden varalle muistuttamaan:

1. Mopot siirtyvät toukokuussa useimmilta pyöräteiltä autoteille – tarkista liikennemerkit!
2. Mopoilu ei ole toukokuussa enää sallittua kaikilla pyöräteillä – seuraa liikennemerkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.