Älä luo henkilöprofiilia, jos et ole henkilö

Stock.xchng

Tämä ei ole mikään uusi juttu eikä vaadi edes sosiaalisen median asiantuntijuutta. Tässä liikutaan osittain henkilökohtaisen ärsyyntymisen alueella mutta myös yleisen hyvän. Tämä on ystävän neuvo (josta saa maksaa, jos haluaa).

Älä luo henkilöprofiilia Facebookiin muille kuin henkilöille. Jos olet yritys, yhdistys, maskotti, tuotemerkki tai blogi, sinun paikkasi Facebookissa on sivu. Tästä on sinulle myös etua.

Sivu ei vaadi kaksipuolista suhdetta. Useampi ihminen haluaa tykätä sivusta kuin olla organisaation tai merkin ”kaveri”.

Sivulla on samat toiminnallisuudet kuin henkilöprofiililla – mutta sivuna et ole dorka. Voit luoda tapahtumia, lähettää viestejä ja tykätä muista sivuista. Tykkääjiesi seinille et voi kirjoittaa mutta se olisikin vähän tyhmää. Pienen piirin yhteydenpitoon sopii hyvin esimerkiksi Facebook-ryhmä.

Sivu ei katoa yhtäkkiä. Muille kuin henkilöille luodut henkilöprofiilit ovat Facebookin sääntöjen vastaiset, joten ne katoavat helposti, jos joku pirulainen menee ilmiantamaan.

Lyhyesti sanottuna Facebook-sivu on muiden kuin luonnollisten henkilöiden profiili. Sama pätee tuplaprofiileihin. Jos haluaa erottaa työhenkilön yksityisminästään, paras vaihtoehto on luoda työkäyttöön omalla nimellä oleva sivu.

Parahdukseni kirvoitti viime päivinä vastaan tulleet pohjoissuomalaisten lukiolaisjärjestöjen henkilöprofiilit. Syynä on luultavasti tietämättömyys sivujen toiminnasta ja oletus, että henkilönä Facebookissa voi toimia sutjakammin. Ota yhteyttä, jos haluat tietämättömyydestä eroon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.