Näkö vaatii kulmaa

Eilen taltioin itsenäisyyden juhlintaa kahdessa eri tilaisuudessa. Kaksi ensimmäistä kuvaa on Raahen kaupungin juhlasta Raahesalista, kolmas talkoolaisten järjestämästä vapaamuotoisesta koko kansan juhlasta Ruiskuhuoneelta.
Yritin soveltaa kuviin oppeja, joita sain reilu kuukausi sitten Liberon avustajakoulutuksessa. Muistiinpanot Tero Leponiemen luennolta jäivät varastetun tietokoneeni kansioihin, mutta jotain sentään ehti painua mieleen.
Raahesalin kuvissa yritin rakentaa kiinnostavuutta selkeillä etu- ja taka-aloilla, syvyysvaikutelmalla toisin sanoen. Raahen Puhallinorkesterin vasket ja Mieslaulajien tummat puvut kuvaavat tilaisuuden maskuliinista ja sotaisaa tunnelmaa. Pro Raahe -mitalistit eivät onneksi seisseet missään vaiheessa rivissä, joten jouduin hakemaan muunlaista kuvakulmaa. Kuvassa on kaksi tilannetta, kun kiitospuheen pitäjä katsoo siitä ulos ja taka-alalla seisovien miesten ilmeistä voi vain arvailla ajatuksia.
Ruiskuhuoneen pihalla sovelsin ohjetta näkökulman hakemisesta muualta kuin istumis- tai seisomiskorkeudelta. Maanrajasta otettuun kuvaan tuo tunnelmaa keskittyneiden ilmeiden lisäksi kevyt vinous, joka tuntuu olevan toimituksen ammattikuvaajan otoksissakin nykyään ennemmin sääntö kuin poikkeus.
Kameran säätöihin en vieläkään ole uskaltanut kajota.
(c) Raahen Seutu

(c) Raahen Seutu

(c) Raahen Seutu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.