Presidentillisiä iskuja ja lauseita

Slogan-kisassa ei pärjää ilman slogania.

Presidenttiehdokkaiden vaalijulisteissa (jotka ovat nähtävissä ainakin MTV3:n sivuilla) on kuvien ja numeroiden lisäksi tekstiä. Tässä kirjoituksessa ruoditaan ne tekstit, tarkemmin sanottuna iskulauseet. Graafista arviointia kannattaa käydä lukemassa raahelaisen WTF Designin Facebook-sivulta.

Valtakunnan sovittelija
#2 Pekka Haavisto

Hyvä slogan, paras näistä. Synnyttää heti oivalluksen – vaikkakin pienen – sillä hei, valtakunnansovittelijaanhan sillä viitataan – puolueettomaan tyyppiin, joka ratkoo puolestamme hankalia tilanteita.

Suomen Soini presidentiksi – yhteistyössä sinun kanssasi
#3 Timo Soini

Synnyttää välittömästi mielleyhtymän Suomen sonniin. Suomi-sana harkitusti esillä ja Soini on näistä brändeistä yksi vahvimpia. Lukijan puhuttelu toimii varsinkin, kun tarjotaan yhteistyön kättä.

Koko Suomen presidentti.
#4 Paavo Väyrynen

Taattua pönötystä. Lisäksi piste perässä vaikka eihän tuo mikään virke ole. On kuitenkin jotain tuttua ja turvallista tässä. Eikös Halonen ollut koko kansan presidentti, Väyrynen haluaa olla enemmän.

Rohkeutta Suomi / Pehmeiden arvojen luja johtaja
#5 Paavo Lipponen

Isällinen ote. Sopii hyvin ehdokkaan olemukseen ja asemaan joukon vanhimpana. Pehmeys-lujuus-ristiriita toimii ristiriitaisen Lipposen kanssa.

Presidentti on työ / Suomella töissä
#6 Sauli Niinistö

Kömpelö mutta kokonainen. Presidentti on työ kuulostaa virkkeenä tyhmältä ja puolustelevalta, aivan kuin joku olisi jo ehtinyt syyttää presidenttiyttä harrastukseksi tai elämäntavaksi. Suomella töissä tarkentaa kivasti, ettei tarvitse lukea muuta julisteen tekstiä. Viittaus edellisten vaalien työväen presidenttiin toimii joten kuten.

Askeleen edellä
#7 Sari Essayah

Toimii ja ei toimi. Hyvä viittaus kävelijän uraan, mutta ajatus ehdokkaasta suomalaisten suunnannäyttäjänä jakaa lukijat saman tien kahteen huutosakkiin. Vanhoillisena pidetyn puolueen ehdokkaalta tosin hyvä veto väittää rohkeasti päinvastaista.


#8 Eva Biaudet

Rohkeaa, liian rohkeaa. Sloganiton juliste paljastaa, että ehdokas on mukana vain tavan vuoksi ja hyväksyy ne äänet, jotka ruotsinkieliselle ihmisoikeusnaiselle automaattisesti lankeavat. Soinin, Väyrysen tai Niinistön brändit tämän kestäisivät, ei Biaudet’n.

Paavo Arhinmäki presidentiksi / Vapaus, tasa-arvo ja kestävä kehitys.
#9 Paavo Arhinmäki

Joukon tylsin. Hyvällä tahdolla tästä löytää retrosävyjä, mutta listamainen julistus isoja sanoja – ja vielä piste perässä – vähän vesittää hommaa.

Kirjoittajalla on viimeisenä mainitun ehdokkaan pinssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.