Jutulla on arvoa eli hintaa

Ennakkopöhinät aloittanut hitaan journalismin nimeen vannova LP eli Longplay.fi-palvelu/julkaisu/nettilehti/tms. herätti keskustelua journalistisen artikkelin ideaalihinnasta. Helsingin Sanomien jutussa mainittua 3-6 euron hintaa pidettiin nettikommenteissa liian korkeana, ja sitä vertailtiin kuukausimaksullisiin nettipalveluihin ja lehtitilauksiin sekä ikiaikaiseen kestoverrokkiin – oluttuopin hintaan.

Hinnasta puhutaan yleensä vain ostajan kannalta; millä hinnalla ostaisin, missä menee kipuraja. Pelkästään omasta vinkkelistäni mietin asiaa tietysti itsekin. Huomasin kuitenkin ajattelevani, etten arvioi hintaa vertaamalla sitä johonkin muuhun. Tärkeämpää on se, minkä arvoisena pidän tuotetta tarpeideni ja toiveideni kannalta.

Kuten tiedostavat tuttavani ja muu parempi väki, minäkin arvioin palvelun olevan sen verran tärkeä, että hankin muutaman ensimmäisen artikkelin kannatuksen vuoksi hinnasta riippumatta. Kiinnostavasta aiheesta laadittu laadukas lukujuttu ilman sen ympärille koottua Image-tyyppistä kuonaa on monellakin tapaa vitosen arvoinen. Toivottavasti laatuodotukset täyttyvät.

Ja toivottavasti ”Älppärin” myötä pääsemme jossain vaiheessa tutustumaan myös oikeisiin laskelmiin tällaisen palvelun kannattavuudesta. Pieneltä kielialueelta ei kovin paljon kahden euron maksajiakaan löydy.

***

Hesarin mukaan LP:n perustajat ovat nimekkäitä toimittajia. En tiedä, onko se parempi kuin tähtitoimittaja tai super-sellainen.

One thought on “Jutulla on arvoa eli hintaa”

  1. Nimekäs toimittaja on jo sinänsä mielenkiintoinen käsite. Kuinka monta kirjoittavaa toimittajaa ei-toimittaja osaa nimetä? (Tämä ei siis ollut vihjaus siihen, että ei osaa yhtään – minä en vain tiedä ja olisi kiinnostavaa tietää.)

    Testasin äsken mieheni kanssa. Hän ei osannut nimetä yhtään (paitsi entisestä MikroBitistä). Luettelin hänelle kymmenkunta nimeä. Mikael Pentikäinen ”oli jostain tuttu”, muut eivät soittaneet kelloja. Mieheni ei kyllä lue paljoa lehtiä, mutta ei hän mitenkään sivistymätönkään ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.