Uusi viikko, uudet kokouspöydät

Kunnallispolitiikka tarjoilee alkavalla viikolla jälleen uusia kokemuksia. Maanantaina on kaupunginhallituksen kokous, johon pääsen varajäsenenä paikkaamaan yhtä Afrikan-matkaajaa. Keskiviikkona puolestaan aloittaa opetuslautakunta.

Raahelainen kirjoitti (EDIT: linkki lisätty) Raahen Rautatieasemasta, jonka kaupunki haluaisi lunastaa itselleen etuosto-oikeuttaan käyttäen. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä kiinteistö on siis myyty yksityiselle taholle. Kaupungilla on hyvät perusteet aseman seudun hankkimiselle omistukseensa mutta nähty toimintatapa on kyllä ala-arvoinen. Luottamusjohdossa aseman arvoa korostettiin jo syyskuussa.

Huomenna on käsittelyssä myös tuulivoima-alueiden kaavoitusasioita. Tarkkaan on saanut valmistautuessa karttoja tulkita. Esityslistan liitteissä karttojen koot liikkuvat jossain kärpäsen jätöksen ja postimerkin välillä. Lisäksi kartoissa on kaikki käytettävissä olevat kaavoitusmerkinnät, jotta selvän saaminen esimerkiksi asutuksen sijainnista olisi mahdollisimman hankalaa.

Aasinsillan opetuslautakunnan kokoukseen rakentaa oikaisuvaatimus, jonka kaupunginhallitus sai lautakunnan joulukuisen kokouksen tilasuunnitelma-päätöksestä. Jostain syystä asia on merkitty hallituksen listalla ei-julkiseksi. Mainitsenpa siitä kuitenkin, kun olen asiasta ollut etukäteenkin tietoinen ja tietoa eteenpäin jo jakanut.

Vielä keskiviikkona ei taideta tuohon asiaan paneutua. Varsinaisen esityslistan ajattelin käydä kunnolla läpi vasta hallituksen jälkeen. Netissä sitä ei vielä näytä olevan vaikka hyvin voisi olla.

***

Viime viikolla sain sähköpostitse pyynnön nuorisovaltuuston kummivaltuutetuksi. Tietysti suostuin. Toivottavasti pääsen heti seuraavaan kokoukseen kertomaan, mitä olen nuorisovaltuustoista mieltä.

Saisi muuten olla nuorisonkin pöytäkirjat samassa paikassa Raahen kaupungin muiden kokousasiakirjojen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.