Aloite valtuustoaloitteiden käsittelystä

Aloite Raahen kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.3.2013, allekirjoittajina kaikki Vasemmistoliiton 10 valtuutettua

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää, että kaupunginvaltuusto velvoittaa kaupunginhallituksen tuomaan valtuustoaloitteet valtuuston päätettäviksi heti niiden valmistelun päätyttyä.

Nykyinen käytäntö, jonka mukaan kaupunginhallitus toteaa aloitteet loppuunkäsitellyiksi ja tuo ne valtuustolle vain kerran vuodessa, on turhan hidas. Moniin aloitteisiin saadaan vastaus suhteellisen pian, jolloin ne voitaisiin tuoda valtuuston päätettäviksi huomattavasti nopeammin kuin nyt. Näin aloitteet myös saisivat perusteellisemman käsittelyn, kun valtuutetut voisivat ottaa niihin kantaa tuoreeltaan ja yksitellen eikä kaikkiin yhdellä kertaa.

One thought on “Aloite valtuustoaloitteiden käsittelystä”

  1. No farssi mikä farssi! Jos aluelautakunnan tehtäviä tarkastelee, (jotka on asetettu yhdistysmisopimuksessa) olisi asia todella kuulunut käsitellä siellä ensin, jonka jälkeen olisi pystytty muodostamaan päätös entisen Vihannin alueen äänestysalueista. Tämä on juuri se asia mikä meitä kyliä pelottaa, Raahen kaupungilla ei päättävässä elimessä ole niin paljon aluetuntemusta että pystyisi nopeasti tällaisen asian selvittämään Vihannin alueen kannalta. Tämäkin seikka tukee sitä, että alueellemme, siis mukaanlukien Raahen alueen, olisi muodostettava vahvoja aluelautakuntia, jotka pystyvät alueellisesti, sekä identiteellisesti tunnistamaan niitä asioista jotka ovat ko. tärkeitä, ilman että niitä valtuustosaleissa täytyy enää käsitellä sen kummemmin. Mutta tämä siis minun näkemykseni asiaan,,, Oletteko ajatelleet miksi muuten Antinkankaan tilanne voi olla kouluasiassa noin huono? Voiko olla yksi syy että heiltä puuttuu asukasyhdistys, joka ajaa alueen asioita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.