Piehinki-päätöshän se farssi oli eikä äänestysalueet

rs-27032013
Raahen Seutu 27.3.2013 – KLIKKAA KUVA SUUREMMAKSI!

Kirjoitin viime viikon valtuustoraportissa huonosta kokouskulttuurista, joka suhtautuu muutosesityksiin ja keskusteluun kielteisesti. Tämä tulee esiin erityisesti, kun vertaa kahta kyseisen kokouksen päätöstä.

Pari tuntia kokouksesta vienyt keskustelu Piehingin koulun rakentamisesta toteutui ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Valtuutettujen kannat oli lyöty lukkoon jo ennen kokousta ja muutosesityksiä tehtiin vain yksi. Päätöskohta oli kuitenkin määritelty kokouksen ”varsinaiseksi asiaksi”, kuten puheenjohtaja sen avatessaan totesi, ja siksi keskustelua päivänselvästä päätöksestä sallittiin peräti parin tunnin ajan. Kokousta seuranneen yleisönkin läsnäolo taisi vaikuttaa asiaan.

Päätös Vihannin äänestysalueiden yhdistämisestä ei sitten mennytkään ihan käsikirjoituksen mukaan. Valtuutetut kehtasivat tehdä pohjaesityksestä poikkeavia muutosesityksiä. Toiset jopa kannattivat niitä. Koska kokouksen varsinainen asia oli käsitelty, yleisö oli poistunut ja päätösten valmistelijat ovat muita paljon viisaampia, joutuivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja hillitsemään päätöksentekijöiden intoa. Puheenjohtaja vertasi päätöstä vähätellen koiravero-keskusteluun ja kaupunginjohtaja kauhisteli, kuinka järkevää päätöstä ei synny, jos on liikaa vaihtoehtoja.

Minusta tuo koulupäätös vaikuttaa farssilta eikä äänestysaluepäätös kuten Raahen Seutu väittää yllä olevassa jutussaan. Ikävää, että niin monet valtuutetut ajattelevat toisin ja paikallislehtikin tällaista kulttuuria tukee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.