Ryhmäpuheenvuoro kaupunkistrategiasta

27.1.2014 pidetty ryhmäpuheenvuoro – asia 4: Raahen kaupunkistrategian hyväksyminen vuosille 2014–2020

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja muut läsnäolijat

Kaupunkistrategia asettaa haastavia tavoitteita ja tarjoaa hyviä painotuksia vähän jokaiselle. Pelkästään valtuuston työn tuloksena syntyneenä se tosin altistuu todellisuudelle vasta seuraavassa vaiheessa, kun sitä aletaan jalkauttaa hallintokuntiin.

Strategiasta löytyy tiukkojen taloustavoitteiden ohella tukea kuntalaisia lähellä oleville palveluille. Lisäksi se korostaa avoimuutta, uusia osallistumistapoja ja muiden uusien toimintatapojen käyttöönottoa sekä sitoutumista yhteisiin päätöksiin. Strategiassa myös tavoitellaan kasvavaa Raahea väestöennusteista huolimatta.

Varovaisuus kuitenkin vaivaa kaupunkistrategiaa. Visiota vuoden 2020 Raahesta tai kaupungin erityispiirteitä on vaikea hahmottaa. Sosiaali- ja terveyspalvelujen demokratiavajeeseen ei puututa, ja aiemmin julkilausutuista suunnitelmista huolimatta lähidemokratian kehittäminen jää strategiassa ohueksi. Elinkeinorakenteen monipuolistamista ei pohjusteta arvioilla kaupungin matkailu- ja palvelupotentiaalista.

Ilahduttavaa on, että strategiaprosessin yhteydessä ryhmien välillä otettiin askelia yhteisen esityksen löytämiseksi. Toivottavasti strategia näyttää neuvottelukulttuurin osalta suuntaa valtuuston työskentelylle. Näillä ajatuksilla Vasemmistoliiton valtuustoryhmä hyväksyy kaupunkistrategian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.