Puheenvuoro puoluevaltuustossa

Puheenvuoro pidetty 22.3.2014 Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kevätkokouksen yleiskeskustelussa.

Olen aika innoissani näistä eurovaaleista. Minun ikäisille ihmisille ne tarjonnevat viimein kokemuksen vasemmiston vaalivoitosta. Esitys vaalisloganiksi on myös innostava. Meidän ehdokaslistalla ja vaaliohjelmalla on helppo kutsua ihmisiä muuttamaan Eurooppaa.

Ihmisten saaminen mukaan – siis muutenkin kuin äänestämään – vaatii houkuttelevaa matalan kynnyksen toimintaa ja toimintatapoja. Vasemmistolinkin puoluevaltuustolle tekemässä aloitteessa on hyviä perustavanlaatuisia esityksiä, jotka on helppo allekirjoittaa. Helppoa on toki jakaa myös turhautuneisuus, joka kannanotosta heijastuu. Ollaksemme oikeasti liitto tai edes kaikenkattava vasemmisto, meidän täytyy ottaa politiikan toimintatapojen uudistajan rooli uudemmilta puolueilta.

Voitto EU-vaaleissa ja toimintatapojen uudistuminen pitävät motivaatiota yllä, mutta ihmisten kutsuminen vuoden kuluttua muuttamaan Suomea vaatii myös muutosvoimaista politiikkaa. Se vaatii sitä, että kompromissihakuisen hallituspolitiikan rinnalla kulkee selkeästi viestitty visio vasemmistolaisesta vaihtoehdosta. Nythän meillä on käsillä yksi tällainen asia – ottamalla kielteisen kannan EU:n ja USA:n vapaakauppasopimukseen riippumatta siitä, miten meidän edustajat yrittävät neuvotteluissa pienentää vahinkoja, osoittaa meidän äänestäjille puolueen periaatteellisen kannan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.