Aloite: Raahesta Reilun kaupan kaupunki

Aloite tehty kaupunginvaltuuston kokouksessa 28.4.2014

Esitämme, että Raahen kaupunki alkaa tavoitella Reilun kaupan kaupungin arvonimeä.

Kaupungin tulee täyttää viisi kriteeriä hakeakseen arvonimeä valtakunnalliselta Reilu kauppa ry:ltä. Kriteerien myötä kaupunki sitoutuu hankkimaan Reilun kaupan tuotteita ja viestimään Reilusta kaupasta asukkailleen.

Kriteerit ovat aloitteen liitteenä sekä luettavissa osoitteessa http://www.reilukaupunki.fi/reilun-kaupan-kaupunki/kriteerit/

Reilun kaupan kaupunkeja ja kuntia on tällä hetkellä yhdeksän: Espoo, Helsinki, Joensuu, Kirkkonummi, Lohja, Pori, Riihimäki, Tampere ja Utajärvi. Raahessa Maailmankauppa Hiirenkorva ja sen taustayhdistys ovat luoneet reilun kaupan laajentamiselle hyvää pohjaa jo 26 vuotta.

Reilun kaupan järjestelmässä kehitysmaiden viljelijät saavat Reilun kaupan tuotteista kestävän tuotannon kattavan korvauksen, jonka päälle maksetaan koko yhteisön kehittämiseen tarkoitettua Reilun kaupan lisää. Myös suurtilojen työntekijöiden oikeudet ja palkkaus otetaan Reilun kaupan järjestelmässä huomioon.

Tavoittelemalla Reilun kaupan kaupungin arvonimeä Raahe

  • lisää kaupunkiorganisaation ja asukkaiden tietoisuutta julkisten hankintojen eettisistä riskeistä ja vastaa niihin osaltaan,
  • luo myönteistä ilmapiiriä hankkeessa mukana olevien yritysten ja yhteisöjen kesken sekä
  • hankkii viestintävaltin kaupunkimarkkinointiin.

Niko Peltokangas (vas)
Päivi Iivonen (sd)
Jussi Isokoski (kesk)
Teija Larikka (kok)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.