Aloite vähävaraisten maksuvapautuksen käyttöönottamiseksi koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa

Aloite tehty kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.8.2014

Esitän, että koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa otetaan käyttöön vähävaraisten vanhempien maksuvapautus.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on ennaltaehkäistä riskitekijöitä, jotka liittyvät lapsen yksinoloon. Riskeihin sisältyvät epäsosiaalinen käytös ja syrjäytymisriski. Vähävaraisissa perheissä riskit korostuvat, minkä vuoksi on tärkeää saada kaikki aamu- ja iltapäivävalvontaa tarvitsevat palvelun piiriin.

Maksuvapautus on käytössä useissa Suomen kunnissa, esimerkiksi Haminassa, Lahdessa ja Tampereella. Siihen oikeuttava vähävaraisuus voidaan määritellä esimerkiksi perheen koon huomioivalla tulorajalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.