12 linkkiä vuoteen 2014

Tänä vuonna ajattelin hoitaa perinteisen mitä tapahtuikertausblogauksen linkittämällä omia kirjoituksiani ja kuviani vuoden ajalta. Linkit vievät tämän sivuston lisäksi muihin blogeihini ja sivustoihin.

Tammikuussa aloitettiin syvältä, ajatuksilla puolueestani Vasemmistoliitosta ja sen roolista pienenä hallituspuolueena: ydinkysymys on näyttäytyykö vasemmisto näiden plussien ja miinusten kautta jonain muuna kuin vähään ja sateenkaarihallituksiin tyytyvänä konsensuspuolueena.

Helmikuussa startattiin koko vuoden innostavin vaalikampanja.

Maaliskuussa kommentoin olympiaboikottia ja urheilukisojen tyyppivikoja Liberon pääkirjoituksessaOlympiaboikotin vaatiminen on helppoa kevytaktivismia, ja järjestäjämaa taitaa muutenkin olla väärä puu haukuttavaksi. Sotšin kisajärjestelyjen ongelmat vaikuttavat nimittäin tyyppivialta.

Huhtikuussa kaupunginvaltuusto päätti Raahen kouluverkosta. Lopputulemana ensi vuonna toteutetaan tai alkaa useampikin kouluinvestointi.

Toukokuussa pidin ensimmäisen vappupuheeniPysyvät muutokset lähtevät kodeista ja kaduilta, kansanliikkeistä – niistä, jotka eivät vähättele eivätkä hyväksy äärioikeiston yrityksiä yllyttää työläisiä toisiaan vastaan. Teemme parhaiten kunniaa vakaumuksensa puolesta kuolleille tovereillemme jatkamalla heidän työtään demokratian, elinkelpoisen maapallon ja ihmisoikeuksien puolesta.

Kesäkuussa opetuslautakuntaan tuotiin yllättävä esitys Vihannin lukion lakkauttamisesta. Asia valmisteltiin myöhemmin paremmin ja valtuusto päätti lakkauttamisesta ensi syyslukukauden alusta lukien.

Heinäkuussa kävimme Jäämerellä akkuvikaisella asuntoautolla. Lisää kuvia parhaasta kesälomasta on Facebookissa.

Elokuussa kommentoin lehdessä ja blogissa Raahen kaupunkimarkkinoinnin ontumista.

Syyskuussa runoilin kymmenvuotishääpäivästä.

Lokakuussa avasin blogin Kansan Uutisten sivuilla. Ensimmäinen kirjoitus käsitteli myöhemmin syksyllä eduskunnassa luvan saanutta Fennovoiman ydinvoimalaa.

Marraskuussa tein kvartaalikatsauksen työhöni kansanedustajan avustajana.

Joulukuussa pohdin jälleen Vasemmistoliittoa ja sen suhdetta työpaikkoihin ja ympäristöarvoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.