Puheenvuoro puoluevaltuustossa 7.3.2015

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät toverit

Alkuun haluan onnitella puoluetoimistoa hyvästä slogan-valinnasta eduskuntavaaleihin. Me korjaamme voiton ja sitten hyvinvointivaltion!

On vaikeaa ja hieman turhaakin ennakoida aiheita, joista tulee vaalien ratkaisevia tai puhuttavia teemoja. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka voi olla sellainen aihe, mutta vaikkei olisikaan, tarvitsemme omaa proaktiivista otetta kansainvälisen ilmapiiriin kiristyessä. Olenkin tehnyt esityksen turvallisuuspoliittiseksi vaalikärjeksi. Siinä otetaan vaaliohjelman pohjalta kantaa niin asevelvollisuusjärjestelmän tasa-arvo-ongelmiin kuin Nato-sopimuksiin ja kyberturvallisuuteen.

Toinen tällainen teema on koulutus ja erityisesti sen alueellinen saavutettavuus. Tein terävöittävän esityksen koulutusta ja sote-palveluja käsittelevään kappaleeseen, ja siinä korostuu myös kolmiportainen hallintomalli palvelujen demokraattisena hallinnointimuotona. Sote-palvelujen listaukseen lisäisin myös mielenterveyspalvelut omana mainintanaan.

”Me korjaamme sen” viittaa vuoden 2015 vaaleihin, mutta se viittaa myös pidemmälle. Parhaassakaan tapauksessa hyvinvointivaltion jälleenrakentaminen ei tule valmiiksi vielä ensi vaalikaudella, jolloin tarvinnemme jonkin oikeistolaisemman puolueen hallitusta johtamaan. Me korjaamme sen lopullisesti, kun puheenjohtajamme valitaan pääministeriksi ja kannatuksemme vakiintuu kaksinumeroiksi, ellei jopa kakkosella alkavaksi.

Sitten vielä paluu tähän hetkeen ja kysymys, jota toverit ovat ottaneet jo esille: milloin päätämme sitovista hallitusohjelmatavoitteista tai mitkä näistä kärjistä ovat sellaisia? (Vastauksia kysymykseen täällä.)

Kuva on kaapattu kokouksen nettistriimistä, joka on tallennettu tänne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.