Raahen matkailuhommista taas

Osallistuin eilen puolikkaan seminaarin verran Matkailusta vetovoimaa -tilaisuuteen, joka järjestettiin Raahen valtuustosalissa eli Fregatti-salissa. Muutama muukin valtuutettu oli paikalla, mutta pääasiassa yleisönä taisi olla erilaista matkailu-, kulttuuri- ja palveluväkeä.

Tilaisuudessa toistettiin sama, mitä itsekin toistelen ja kaikki tietävät: Raahen suhteellisen hyvin säilyneen historiallisen puukeskustan matkailumahdollisuudet ovat vielä hyödyntämättä. Pelkkä katunäkymä ei riitä, vaan ihmisille pitää saada koettavaa ja elettävää.

Opaskierrokset eivät riitä, vaan ihmiset pitää houkutella heräämään kirkonkelloihin jostain Katinhännän hostellista, syömään aamiaisensa Pekkatorilla ja tekemään tuliaisostoksensa historiallisella Kauppakadulla. Nämä vain niin kuin esimerkkinä siitä, mitä voisi olla. Uskon, että kaupunki ja matkailun tekijät onnistuisivat yhdessä istuttamaan siemenen tälle kaikelle. Kyse on muun muassa siitä, kuka omistaa tiloja, mistä saadaan rahaa niiden kunnostamiseen tai muuntamiseen, ja synnytetäänkö kerralla toinen toistaan tukevaa liiketoimintaa.

Raahessa on toki paljon muutakin kuin vanha kaupunginosa. Seminaarissa esitettiin ajatus matkailun kehittämisyhdistyksestä, ja esimerkkinä mainittiin Kalajoki, joka kaupunkina ohjaa matkailurahansa tällaisen yhdistyksen kautta yrittäjille. Kaupunginjohtaja ilmoitti kaupungin sitoutuvan tällaiseen yhdistykseen ja toimivan sen perustamiseksi.

Seminaarissa esiteltiin VisitRaahe-sivusto, jolle matkailuun ja kulttuuritarjontaan liittyvät mahdollisuudet keskitetään. Tänään bongasin osoitteen myös alla olevan videon lopusta ─ raahelainen Henri Ylikulju siinä hehkuttelee kotikaupunkiaan rullalaudan päältä. Saattoi olla tämä video tekeillä eilen illalla, kun skeittasi vastaan Kauppakatua pitkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.