Projekti on aloitettu

Kirjoitin tänään alkusanat kirjaan, jonka tarkoituksena on purkaa ja koota ajatukseni Jehovan todistajista ja kyseisen uskonnollisen yhteisön jättämisestä. Alkusanat tuskin jäävät sellaisenaan joskus mahdollisesti julkaistavaan kirjaan, mutta kirjasin ne ylös muistutukseksi itselleni: tarkoitus ei ole kertoa tarinaani Jehovan todistajana eikä edes entisenä todistajana vaan eritellä syyt, joiden vuoksi hylkäsin uskonnon ja sain uskontoon kuuluvat läheiseni hylkäämään minut.

Alkusanojen hengessä aloitin blogin, johon voin kirjoittaa projektin etenemisestä sekä sen herättämistä tunteista ja ajatuksista, jotka eivät kirjaan syystä tai toisesta sovi. Pidän blogin yksityisenä, ja ainakin nyt aloittaessani suunnittelen julkaisevani sen, jos kirja joskus julkaistaan. Ehkä päästän läheisiäni lukemaan tätä jo aiemmin.

Blogin otsikko viittaa Raamatun Ilmestyskirjan 18. luvun 4. jakeeseen, joka kuuluu Jehovan todistajien käyttämän Uuden maailman käännöksen mukaan:

”Lähtekää siitä ulos, minun kansani, jos ette tahdo osallistua hänen kanssaan hänen synteihinsä […] !”

sisällysLuonnostelin myös kirjan pääluvut (klikkaa kuva suuremmaksi). Tämäkin varmasti muuttuu, mutta juuri nyt mielessäni ovat nämä asiat.

Olen suunnitellut kirjan kirjoittamista nyt muutaman kuukauden. Kirjoitustyön aloittaminen tuntui sopivalta juuri juhannuksena, sillä vietin ymmärtääkseni elämäni jokaisen juhannuksen vuosina 1983–2010 Jehovan todistajien piirikonventissa. Vanhempani ja pikkusiskoni ovat parhaillaan konventissa Ouluhallissa enkä voi välttyä ajattelemasta tapahtumaa – ja tuntemasta jälleen suurta helpotusta.

Sen helpotuksen haluan jakaa. Sen helpotuksen toivon jokaisen Jehovan todistajan saavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.