Puheenvuoro Meillä on unelma -mielenosoituksessa Oulussa

Muistinvarainen kirjaus puheenvuorosta, jonka pidin Oulussa monikulttuurisuutta ja vapautta puolustaneessa mielenosoituksessa 28.7.2015:

”Monikulttuurisuutta, moniarvoisuutta ja vapautta vastustavien keskusteluissa esiintyy yleensä vain yksi perusoikeus: sananvapaus. Samalla unohdetaan muut yhtä tärkeät perusoikeudet, joihin kuuluu muun muassa uskonnon ja omatunnon vapaus, oikeus yksityisyyteen, oikeus elää turvassa sekä oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin. Yhteiskunnan tila mitataan siinä, miten nämä oikeudet ja vapaudet sovitetaan yhteen.

Minulla on unelma yhteiskunnasta, jossa vapautta rajoittava mielipide ei ole yhtä arvokas kuin vapautta puolustava – yhteiskunnasta, jossa sortava mielipide ei ole yhtä arvokasta kuin sortavien rakenteiden purkaminen. Minä toivon, että ihmisvihamielistä mielipidettä ei pidetä yhtä arvokkaana kuin ihmisystävällistä mielipidettä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.