12+2 linkkiä vuoteen 2015

Viimevuotiseen tapaan kertaan kuluneen vuoden 12 linkillä.

Tammikuussa virittelin eduskuntavaalikoneita ja arvioin kansanrintamahallituksen mahdollisuuksia Keskustan hallitusohjelmatavoitteiden pohjalta.

Helmikuussa Raahen kaupunginvaltuustossa tehtiin viimein päätös Merikadun koulun uudisrakentamisesta.

Maaliskuussa hyväksyimme Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa vaaliohjelman, jolla piti tulla vähintään kaksi kansanedustajaa lisää.

Huhtikuussa pidettiin eduskuntavaalit, jotka Vasemmistoliitto hävisi. Olin itse mukana kampanjapäällikkönä, päätoimittajana ja/tai graafikkona laskujeni mukaan kuudessa kampanjassa viidessä vaalipiirissä. Kahdesta kampanjasta tuloksena oli kansanedustaja. Vassareiden kuvavirtaa vaalikampanjoista voi katsella täällä.

Toukokuussa kirjoitin pinnallisen arvion vaalitappiosta.

Kesäkuussa runoilin oman elämän kipuja.

Heinäkuussa sanoin pari sanaa perusoikeuksista ja rasismista Meillä on unelma -mielenosoituksessa Oulussa. (Heinäkuussa myös raportoin Liberoon SuomiAreena-tapahtumasta Porista. Blogauksen kuvitus on kyseisestä tapahtumasta, ihan puhdas fanikuva, jonka julkaisemiseen ei ole aiemmin tarjoutunut sopivaa ei-fanituksellista tilaisuutta.)

Elokuussa sain vastauksen valtuustossa esittämääni kysymykseen raahelaisten veronmaksajien riskianalyysistä Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa.

Syyskuussa pidimme vasemmiston toritapahtuman Raahessa. Puhuin hallituksen työväenluokalle tarjoamista kurjistamisvaihtoehdoista: Työläisille tarjotaan siis palkanalennuksen vaihtoehtona palkanalennusta, kun oikea kysymys olisi, minkälaisella politiikalla saamme hyvinvointivaltion veropohjan paikattua ja viennin vetämään. Leikkaus- ja palkanalennuspolitiikka vain syventää ongelmia, jotka johtuvat suomalaisten vientituotteiden huonosta kysynnästä sekä suurtyöttömyydestä.

Lokakuussa kävimme lasten kanssa Helsingissä antirasistisessa mielenosoituksessa.

Marraskuussa kerroin suurehkosta elämänmuutoksesta.

Joulukuussa päätimme Raahen uudesta lautakuntamallista. Ensin kävin kuitenkin seuraamassa itsenäisyyspäivän mielenosoituksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.