Pyrin Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi

Viime kesän kynnyksellä, hieman vaalien jälkeen, istuimme ystäväni kanssa terassilla viinilasillisella ja mietimme, mitä Vasemmistoliitolle ja vasemmistolle pitäisi tehdä. Keskustelimme vastahegemonisesta toiminnasta, viestinnästä ja lopulta siitä, että ratkaiseva merkitys on sillä, keitä puolueen uudistajiksi valitaan. Tarvitaan hyvä puoluesihteeri. 

Ajatus puoluesihteeriksi pyrkimisestä syntyi jo alkuvuodesta 2015 vaalikampailujen alkaessa. Päätös vahvistui kesän ja syksyn aikana, aika paljon jo tuossa kevätkesäisessä keskustelussa. Nyt olen käytettävissä Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi.

Puoluesihteerinä haluan käyttää erityisesti viestinnän ja järjestötoiminnan strategisen kehittämisen osaamistani. Vasemmistoliiton laskeva kannatus, jäsenrekrytoinnin tarve ja rehellinen itsearviointi poliittisesta vaikuttavuudesta korostavat uudistumisen tarvetta.

***

Parempi viestintä ei tarkoita taikatemppuja ja trendien perässä juoksemista. Sen täytyy perustua pitkäjänteiselle työlle ja puolueen viestien eli poliittisten tavoitteiden määrittelylle.

Toimivan viestintästrategian elintärkeä alkuaskel otetaan kesäkuun puoluekokouksessa, jos tavoiteohjelmaan kirjataan selkeät yhteiskunnalliset reformit, joita Vasemmistoliitto ajaa. Sen jälkeen vaaditaan sopivasti nöyryyttä, rohkeutta, toistoa, herkkyyttä, vaalikausien yli katsovaa pitkäjänteisyyttä ja ripaus röyhkeyttä, jotta lopulta rakennamme tavoitteillemme hegemonisen aseman.

Poliittisen viestinnän lisäksi puolueen sisäinen viestintä ja toiminnan rakenteet kaipaavat uudistumista. Kaikki vanha ei ole huonoa ja väärää, mutta vakiintuneet toimintatavat täytyy saada tasapainoon nykyajan vaatimusten ja resurssien kanssa.

Jokaisella jäsenellä – uudella ja vuosia jäsenmaksua maksaneella – täytyy olla mahdollisuus toimia ja kanavoida osaamisensa puolueen paikalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen toimintaan. Modernin vasemmistopuolueen tulee ottaa myös sisäinen tasa-arvotyö haltuun. Vasemmistoliitossakin tarvitaan sukupuoliroolien, varallisuuden ja muiden haitallisten hierarkioiden tunnistamista ja vaikutuksen vähentämistä.

***

Perustietoni puolueen ulottuvuuksista olen hankkinut kunnallisjärjestön ja puolueosaston aktiivina, puoluevaltuutettuna sekä parhaillaan Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston varapuheenjohtajana. Näkökulmia politiikkaan olen saanut kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä Raahessa, maakuntavaltuutettuna sekä kansanedustajan avustajana. Tällä hetkellä työskentelen Vasemmistonuorten tiedottajana ja Liberon päätoimittajana sekä toimin työpaikkani luottamusmiehenä.

Ennen puoluekokousta haasteena on hankkia luottamus ihmisiltä, joita en vielä tunne ja jotka eivät tunne minua. Otankin mielelläni vastaan vierailukutsuja ja keskusteluavauksia. Tavoitteisiini ja esimerkiksi kalenteriini voi tutustua näillä sivuilla.

Kevätkesäisellä viinilasillisella ymmärsimme, ettei vasemmiston kriisiä taltuteta yhdessä puoluekokouksessa tai vaalikaudessa. Jos nyt teemme oikeita ratkaisuja, merkkejä paremmasta kannattaa tähyillä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, mutta yhteiskunnallisen ilmapiirin suurempaa kääntymistä voimme todistaa ehkä vaaleissa 2023. Työ on kuitenkin aloitettava nyt.

Jos haluat tulla mukaan kampanjaan, ota yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla (nmp@kotinet.com) tai Facebookin kautta!

Ehdokkuudesta lisää myös Kansan Tahdon haastattelussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.