Valtuustokysymys aamupäivätoiminnan lakkauttamisesta

Kysymys kaupunginhallitukselle ja opetustoimelle
koululaisten aamupäivätoiminnan lakkauttamisesta ja iltapäivätoiminnan maksukorotuksesta Raahen kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.4.2016.

Raahe kiinnittää kaupunkistrategiassaan erityisen huomion lapsiin ja nuoriin. Yhdeksi kaupungin arvoksi määritellään lasten ja nuorten Raahe, mikä tarkoittaa strategiassa muun muassa laadukasta varhaiskasvatusta ja koulutusta sekä varhaista tukea perheille.

Opetuslautakunta on päättänyt tammikuussa lakkauttaa koululaisten – siis ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden – aamupäivätoiminnan ensi syksystä alkaen. Huhtikuussa lautakunta on päättänyt nostaa vanhemmilta iltapäivätoiminnasta perittävää maksua lähes 40 prosenttia. Jo aamupäivätoiminnan lakkautuksen yhteydessä kaavailtiin saamatta jäävien maksutulojen kompensoimista iltapäivätoiminnan maksukorotuksella. Palvelu siis huononee merkittävästi, mutta hinta ei laske huononnuksen mukana.

Aamupäivätoimintaan on osallistunut noin 100 lasta. Toiminta on ollut heidän vanhemmilleen erittäin tärkeä väline työn ja perheen yhdistämisessä. Joustava lähtö aamulla ilman huolta pienen koululaisen kouluunpääsystä ja aamupalasta on ollut merkittävämpi apu kuin pöytäkirjoista voi lukea. Kohtuuhintaiset ja tarpeeseen vastaavat palvelut voivat houkutella ja sitouttaa kaupunkiin lapsiperheitä, kun taas palvelujen huonontaminen saa katselemaan sopivaa asuinpaikkaa muualta.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä kysyy opetustoimelta ja kaupunginhallitukselta, mitä kaupungille tärkeitä arvoja ja strategisia päämääriä koululaisten aamupäivätoiminnan alasajo sekä iltapäivätoiminnan kohtuuton maksukorotus heijastaa ja miten palveluhuononnusten aiheuttama imagohaitta aiotaan poistaa?

Raahessa 25.4.2016
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä

Kuva: FreeImages.com / Robert Davies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.