Vappupuhe Muhoksella: ”Eroa, Sipilän hallitus!”

Pidin puheen työväen vappujuhlassa Muhoksella. Vaadin hallituksen eroa ja nostin esiin liikeaikalain kumoamisen, sotaharjoitukset ja turvallisuuspolitiikan sekä verovälttelyn.

Yhdessä asiassa porvarihallitus ei ole kursaillut, ja se on ajankohtaisten puheenaiheiden – jopa vappupuheenaiheiden – tarjoilemisessa. Tänä vuonna työväenjuhlalla on enemmän merkitystä kuin aikoihin.

Työväenliikettä vastaan on hyökätty vuoden ajan voimakkaasti. Tämä hyökkäys näkyy vappuna konkreettisesti, sillä entistä useampi viettää työväenjuhlan työpaikallaan. Toisille vapautta on sääntelemätön markkinatalous, jossa suuryhtiöt vievät elintilan pienyrityksiltä, kuten on nähty myynnin kehityksessä liikeaikalain kumoamisen jälkeen. Vasemmistolle vapaus on oikeutta elää, yrittää ja tavoitella unelmiaan vapaana suuryhtiöiden ja niiden omistajien ohjailusta – vapautta markkinatalouden, sukupuolijärjestelmän ja epädemokraattisen hallinnon hierarkioista.

Porvarihallitus näyttää vaarantavan vapauttamme myös paljon laajemmassa merkityksessä. Liittoutumattoman, rauhanturvaajana ja sovittelijana aiemmin tunnetun maamme rajojen tuntumassa leikitään vaarallisia leikkejä. Suurvaltojen sotavoimat uhittelevat toisilleen Itämerellä, ja Suomea ajetaan yhden suurvallan leiriin toista vastaan.

Perjantaina julkaistiin mietintö, jossa arvioitiin Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Poliitikot vasemmalla ja oikealla vetivät saman johtopäätöksen: edistämme parhaiten rauhaa ja vakautta omilla rajoillamme pysymällä sotilasliiton ulkopuolella. Suomalaiset vastustavat Nato-jäsenyyttä ja odottavat poliitikkojen noudattavan tätä tahtoa.

Juupas-eipäs-keskustelu Nato-jäsenyydestä on kuitenkin merkityksetöntä, jos ei tunnusteta edes sotaharjoitusten roolia vastakkainasettelun lisääntymisessä ja Suomen turvallisuustilanteen heikentämisessä.

Hallitus on kohdannut enemmän vastustusta ja suurmielenosoituksia ja joutunut perääntymään useammasta suunnitelmastaan kuin on nähty pitkään aikaan. Vaatimukset ministerien ja koko hallituksen eroamisesta lisääntyvät. Eniten epäluottamusta herättää hallituksen suhde lailliseen ja laittomaan veronkiertoon.

Ei riitä, että Sipilän hallitus on haluton puuttumaan verovälttelyyn, se myös pyrkii edistämään sitä omistusten hallintarekisteröinnin muodossa. Useammalla hallituksen ministerillä on ensi käden kokemusta verosuunnittelusta, jolla leikataan hyvinvointivaltion rahoitusta ja pakotetaan leikkaamaan sen palveluja. Kun tähän lisätään ministerien toistuva valehtelu eduskunnalle, vapun keskeiseksi vaatimukseksi jää: eroa, Sipilän hallitus. Tai kuten erään poliisisarjan opettama sanonta kuuluu: hyvää vappua kaikille – paitsi porvarihallitukselle, sille paskaa vappua!

One thought on “Vappupuhe Muhoksella: ”Eroa, Sipilän hallitus!””

 1. Kiitos Niko Peltokangas, – selkeästi sanottu! Olen samaa mieltä, vaikken ”nökötäkkään poliittisella, enkä muullakaan kentällä tai torilla ees keskellä, saati pientareilla”.

  Ristiriitaisinta on, että sipiläläinen ensisijaisesti EKn ja FKn javasta toissijaisesti Suomen hallitus paatostaa ja liturgoi vastakkainasettelun lopettamisesta ja yhteen hiileen puhaltamisesta. –

  Nykykykykokokokoomuslaisesti eli suorastaan ison rahan äärioikeiston diktatuurin päsmäröimässä hallituksessa Stunbillakin näyttää olevan vaikeata, – häneltä edellytetään itsensä ohittamista oikeanpuoleisen pientareen kautta, ja vielä näin rospuutostilanteessa.

  Eihän nykykykykokokokoomuslaiset stubbilaisia valehtelusta syytä, – vaan siitä, ettei valehdella uskottavasti ja valehtelu paljastuu.

  Näinollen, uusiutuvien muutostarpeiden pumppuvoimaloiden altaat alkanevat tulvia yli, ellei aleta hallitusti toteuttaa reipasta, avointa ja reilua juoksutusta tulevaisuutemme edellyttämällä tavalla: – Siis seuraavalla reilulla meiningillä:

  Suomesta taas edelläkävijä

  Tuure Nyqvist

  Suomen nykyisestä riekaleisesta myllynkivirekidemokratiasta todelliseen, tulevaisuuteen istuvaan Suomen ympäristödemokratiaan. – Näin Suomesta taas edelläkävijä!

  Suomen ympäristödemokraattinen ratkaisu ja kestävä kestävyysloikka tulevaisuuteen:

  1. Suomen Ympäristödemokratian tarkoitus, nykytilanne ja toteutus:

  1.1. Yhteiskunnallamme voi olla ja on vain yksi ensisijainen tarkoitus, – ympäristömme ja siinä ohessa apinalajimme hyvinvoinnin ylläpitäminen ja edistäminen.

  1.2. Suomen nykyisen riekaleisen myllynkivirekidemokratian sorvaaman yhteiskunnan ainoa ensisijainen tarkoitus, on valitettavasti kaikkialla rankattu vain tavoitteeksi, joka uhkaa karata, ja holtittomimmat tahtovatkin sen karkaavan pois ulottuviltamme.

  1.3. Suomen ympäristödemokraattinen ratkaisu ja kestävä kestävyysloikka tulevaisuuteen on ehdottoman tärkeä ennenkaikkea myös siksi, että myös nykyhallituksen tavoittelemat ratkaisut nojaavat aina vain todennäköisesti jo nyt vanhentuneeseen käsitykseen jatkuvan kasvun jatkumisesta. –

  Valistuneimmat ovat jo aikaa sitten ymmärtäneet jatkuvan kasvun rajallisuuden ja varmasti moni on jo aikaa sitten väsynyt kuluttamaan tarpeettomasti.

  1.4. Pahinta on, että myös Suomen hallinto ja viranomaiset käyttävät lakeja ja niiden tarkoitusta usein kynnysmattoinaan, antamalla lakien ja asetusten vastaisten toimintojen jatkua mm. Talvivaarassa, nykyisessä Terrafamessa ja monessa muussa vastaavassa kohteessa.

  1.5. Terrafame kuormittaa todella paljon ympäristöä haitallisilla päästöillä vesistöihin ja myös gossiilienergian kautta sekä todennäköisesti myös bio- ja muun kemiansa kautta ilmaan.  Myös yhteiskunnalle hyödyttömänä ja tuottamattomana sekä valtavia kustannuksia aiheuttavana, aiheuttaa tarpeettomasti päästöjä myös siten, että jostakin ne kaikki kustannusten kattamiset on tehtailtava.

  1.6. On myös nähtävissä, että myös Suomen hallinto ja viranomaiset ovat, oltuaan vähintäänkin kymmeniä vuosia sivustakatsojina, osallisia globaaliin kansainväliseen järjestäytyneeseen ympäristö-, kiinteistö-, irtaimisto-, finanssi-, talous- ja veroparasiittimismirikollisuuteen ja siihen liittyviin: korruptioon, petoksiin ja virkavirheisiin.

  1.7. Ympäristödemokratiassa parasta, vakainta, selkeintä ja oikeudenmukaisinta on tieteelliseen elämänkatsomukseen ja tosiasioihin perustuva päätöksenteko ja reilu meininki.

  1.8. Pyrkiessämme kehittymään tulevaisuuden edellyttämään suuntaan, onnistumisemme vähintäänkin tuplaantuu kun vältämme kaikki ristiriidat ennalta, reiluilla, tavoitteeseen ”pakottavilla” ja todellisen suuren enemmistön hyväksymillä ratkaisuilla.

  1.9. Tukevalla, selkeällä ja järjestelmällisesti määritellyllä perustalla ja rakenteilla ”elämöintimme” merkittävät palikat loksahtelevat luonnostaan omille paikoilleen systeemissämme:

  1.10. Veikko Lavin muistoa kunnioittaen: ”…. On ihmisiä kuin muurahaisia, … Jne.” – Esimerkiksi  mm. some olkoon myös meidän apinalajimme muurahais- ja / tai pistiäispesä ja oppikaamme, että kun olemme ainakin omasta mielestämme älykkäitä, – älyn luulisi vaikuttavan yhteiskuntaan edistävästi, eikä kuten nyt, usein myös haitallisesti.- Mihin siis käytämme älyämme, – aidosti oikein, vai rikollisuuteen?

  1.11. Ympäristödemokraattisella lisääntyvällä paikallisella lähidemokratialla verkostoituen parhaaseen mahdolliseen päätöstentekoon, jolloin kaikki hoituu lähes omalla painollaan. 

  1.12. Päinvastoin kuin nykyisessä taantumuksellisessa ja riekaleisessa myllynkivirekidemokratiassamme, Ympäristödemokraattisessa reilussa meiningissä tienaa tekemällä oikein, ja menettää tekemällä väärin.

  2. Kuten intiaanipäällikkö Seattlen sanotaan sanoneen: ”Me emme omista maata, vaan maa omistaa meidät”:

  – Ympäristön ja kansalaisten hyvinvoinnin mukaisen ja edellyttämän, tasavertaisen ja oikeudenmukaisen maan- ja vesistöjen käytön tulee olla kansalaisoikeus, riittävän kansalaisansion lisäksi.

  2.1. Suomen rajojen sisällä kaikki maa ja vesistöt tulee järjestää Suomen valtion, kuntien ja mahdollisesti tarvittaessa eläkeyhtiöiden sekä vastaavien yleishyödyllisten tahojen omistukseen, oikeudenmukaisesti, nykylakien ja tarvittaessa mahdollisesti säädettävien lakien mukaisesti:

  2.2. Suomen ympäristödemokratian Ympäristöhyvinvointi-, YMHY-ratkaisun puitteissa me jokainen, syntyperäisesti ja muuten saavutetulla kansallisuudella hallinnoimme maatamme tasavertaisina YKn tunnustettujen ihmisoikeuksien mukaisesti ja rahalla ei ole ääntä, – ”emme siis edes yritä kuulla sen itkua ja vaikerrusta”,- vaan alistamme sen taas työkaluksi muiden työkalujen joukkoon: 

  2.3. Vain Suomen valtion, kuntien ja mahdollisesti ja tarvittaessa eläkevakuutuslaitosten sekä vastaavien yleishyödyllisten tahojen omistamien maiden ja vesistöjen tuotolla, ongelma-, energia-, haitta- ja kulutusveroilla sekä maksuilla katetaan perustulo kaikille kansalaisille ja:

  2.4. Ilmeisesti liikenneverkot, koulutus ja sote on edelleen parasta säilyttää ainakin toistaiseksi ja pääosin julkisessa hallinnassa ja ne ylläpidetään mm. liikenne- ja käyttömaksuilla sekä myös 3.2.-kohdan maksuilla ja veroilla:

  2.5. Uudistuneen järjestelmämme globaalit ristiriidat vältetään aluksi ennalta, tarvittavilla päätöksillä ja laeilla ja myöhemmin siten, että sama myönteinen kehitys tapahtuu kaikkialla apinalajimme keskuudessa.

  2.6. Tämä Suomen Ympäristödemokratian perussysteemi ja Ympäristöhyvinvointi-, YMHY-ratkaisu laitettaneen hioutumaan ja tarkentumaan someen ja muuhunkin mediaan, Suomessa ja maailmalla.

  2.7. Nähtäväksemme jää, jääkö Suomemme kakko-, kolmo- tai neloseksi vai pääseekö edes pistesijalle, nykyisen riekaleisen myllynkivirekidemokratiansa siperiallisella urautumisella.

  3. Suomen Ympäristödemokratiassa SOTE-maakuntauudistus vaihdetaankin sitten oikopäätä Ympäristöhyvinvointi-, YMHY-uudistukseksi, ja kaikki muukin meininki ja toimeliaisuus tapahtuu YMHYn ehdoilla.

  3.1. YMHYn ehdoilla toimii myös yksityinen sektori: maatalous- ja kaikki tuotanto sekä tavara-, palvelu- ja rahamarkkinat. 

  3.2. Riittävien maiden ja vesistöjen vuokrien ja vakuusmaksujen, ongelma-, energia-, haitta- ja kulutusverojen sekä maksujen toteutuessa ei tarvita mitään muita veroja ja maksuja, joten: 

  Globaaliin kansainväliseen järjestäytyneeseen ympäristö-, kiinteistö-, finanssi-, talous- ja veroparasiittimismirikollisuuteen ja siihen liittyviin: korruptioon, petoksiin ja virkavirheisiin ei ahneimmillakaan ole enää voittomahdollisuutta, johon sortua.

  3.3. Kaikille tavaroiden ja rakenteiden materiaaleille määritellään haittaverojen lisäksi materiaalikohtaiset panttimaksut, joilla kierrätysmeininkikin eli myös ns. kiertotalous toteutuu täydellisesti luonnostaan ja työllistytään hyvällä meiningillä.

  4. Yhdeksi keskeiseksi Pariisin ilmastosopimuksen ja hyvinvoinnin edistäjäksi otetaan ja kohotetaan oikeamielisyyden ja reilun meiningin röyhkeydellä itsenäisten uusiutuvien energiantuotanto- ja käyttömuotojen paikallispakettien kehittäminen ja toteuttaminen, koska niiden kilpailukykyloikka toteutuu välittömästi, kun ne eivät tarvitse verkkoja, verkkojen häviöitä ja kustannuksia.

  4.1. Sähköverkostojen kaikki kustannukset jäävät siis keskitettyjen suuruudenhullujen energiantuotantomuotojen, kuten mm. hiipuvan. valitettavan lyhytikäiseksi päättyneen, (Mitä ilmeisimmin reilusti alle 100 vuotta.) ja siksi jo nyt, vielä käytössäollessaankin, historiallisen ydinvoimailun harteille, joka tulee mitä ilmeisimmin jättämään jälkeensä lähes ikuisen vaaran elämälle.

  4.2. Edelläolevasta johtuen TVO 3:llekaan ei saisi antaa lataus- eli saattuttamislupaa ja fenno- sekä rosydinvoimailu on syytä lopettaa nyt alkutekijöihinsä.

  5. Suomen tulisi siis edistää Suomen Ympäristödemokratiaa ja YMHY-hanketta ja olla taas edelläkävijä eikä perässäraahautuja, koska juuri tällaista muutosta tarvitaan. – juuri tällä on mahdollista ratkaista todennäköisesti myös ympäristö-, ihmisoikeus-, hyvinvointi-, kurjuus-, energia- ja talousongelmat kaikkialla telluksellamme.

  5.1. Suomi voisi ryhtyä myös testivaltioksi, Maailmanpankin, Kansainvälisen valuuttarahaston, EUn ja YKn sekä ehkä myös WTOn tuella ja myötävaikutuksella.

  6. On ymmärrettävissä, vaikkakin aika vaikeasti, että tällaisellekin erinomaiselle ratkaisulle löytyy myös vastustajia, – he voivat aina pistää paremmaksi, laatimalla oman versionsa.

  6.1. Luonnollisesti tarvitaan vielä parit pohdinnat, ennenkuin päästään varsinaisesti eteenpäin.

  6.2. Todettakoon vielä, että tällaisen ratkaisun luulisi sopivan myös esim. Kiinalle, eikä tämä sodi verissäpäin markkinatalouden eikä kapitalisminkaan kanssa, yritys- ja ansioverotuksen loppuessa ja kontrollin vähetessä kaikilta muiltaosin, paitsi YMHYn osalta.

  6.3. Parhaimman menetyksen kokevat globaalia kansainvälistä järjestäytynyttä ympäristö-, kiinteistö-, finanssi-, talous- ja veroparasiittimismirikollisuutta harjoittavat tahot, – kun ei ole välteltävissä olevia maksuja eikä veroja.

  6.4. Monia tarpeettomiksi käyviä tahoja voidaan lakkauttaa, kuormittamasta meininkiä, jolloin kaikki tarpeelinen ja hyödyllinen voidaan nyt taas enenevässä määrin toteuttaa lähellä Suomessa.

  6.5. YMHYn ollessa kunnossa ja kaiken muun meiningin ollessa myös YMHYn mukaista, myös talous rullaa tasaisen ketterästi ilman globaalia kansainvälistä järjestäytynyttä ympäristö-, kiinteistö-, finanssi-, talous- ja veroparasiittimismirikollisuutta ja siihen liittyviä: korruptiota, petoksia ja virkavirheitä!  

  7. Näinollen lienee voimmekin toivottaa luottavaisina nyt jo Suomen Ympäristödemokratian ja YMHY-hankkeen puolestakin:

  Mukavata Vappua, tulevaisuuta ja menestystä mm. Suomi ja suomalaiset!

  ps: Tätä tekstiä saa, voi ja pitääkin muuntelematta lainata, jakaa ja kääntää vääristelemättä kaikille kielille.

  Vaikka on Vappu, (ei sentään aprillipv.), ei tämä todellakaan ole mikään pila, vaan parasta tinkimätöntä faktaa!

  Keväisin Vapputerveisin! Tuure Nyqvist

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.