”Itis kuuluu meille, ei rasisteille!”

Itäkeskuksen ulkomaalaisvastainen mielenosoitus jäi vastamielenosoitusta pienemmäksi.

Suomi ensin -mielenosoitus keräsi Iltasanomien mukaan 100 osallistujaa ja vastademottajia oli kaksinkertainen määrä. Pääosin Soldiers of Odin -huppareista ja muutamasta perussuomalaisten toimijasta koostunut porukka lähti Tallinnanaukiolta huutokuoron saattelemana noin puolentoista tunnin kiihotuksen jälkeen.

Puheista pisti korvaan erityisesti MV-sivuston ylistys. Sen lisäksi, että mielenosoittajille luettiin lehden perustajan puhe, pantiin yleisö huutamaan kiitosta MV:lle. Toinen erityisen huvittava puheenvuoro oli ranskalaisen Michel Paulatin vastamielenosoittajille suuntaama puhe, jossa tämä esimerkiksi kertoi, ettei meidän pitäisi olla olemassa.

Poliisi näytti muuttaneen strategiaansa verrattuna viime syksyn kokemuksiini Narinkkatorin rasistimiekkareista. Vastamielenosoitus päästettiin muutaman metrin päähän eikä välissä ollut autojonoa tai edes mellakkakypäriä. Provosoimattomuus näkyi eikä isoja häiriöitä syntynyt.

Yksi hässäkkä vastamiekkarin keskellä tapahtui, kun MV-lehden kuvaajaksi tunnistettu videokameramies ei suostunut jättämään ihmisiä rauhaan. Välikohtaus menee osin myös poliisin piikkiin, sillä kuvaajasta oli huomautettu poliisille monta kertaa ja pyydetty poistamaan tämä paikalta.

Mielenosoitus on symboli. Vastamielenosoittajille olikin vahvistavaa huutaa rasistit lopulta pois kauppakeskuksen pihalta. ”Itis kuuluu meille, ei rasisteille!”

IMG_20160805_180645 IMG_20160805_183933

IMG_20160805_181723 IMG_20160805_182113

IMG_20160805_182333  IMG_20160805_184017

Kuvissa ylhäältä alas, vasemmalta oikealle (klikkaillen isommiksi):
1. Helsingin Vasemmistonuorten banderolli.
2. Poliisirivistö mielenosoitusten keskellä vahvistui loppua kohden.
3. Poliisi ei päästänyt ruususedäksikin nimettyä Vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmedia jakamaan ruusuja Suomi ensin -mielenosoittajille.
4. Vastamielenosoittajia oli selvästi enemmän.
5. Poliisi kasvatti taas kuva-arkistoaan.
6. Suomi ensin -mielenosoitus vastusti muun muassa islamisaatiota ja EU:ta.

Kirjoituksen pääkuvassa pilkottaa Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan aloittaman Fixit-kansalaisaloitekampanjan banderolli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.