Vohvelikahvila avasi Raahen Kirkkokadulla

Raahen uusimmasta kahvilasta saa makeita vohveliannoksia ja pari lihaisaa suolaistakin.

Huomasimme Vohvelihuone 22:n eilen lasten kanssa Raahen keskustassa kävellessämme, ja tänään kävin nuoremman kanssa sen testaamassa. Vohvelihuone sijaitsee Kirkkokadulla divarin vieressä samassa liiketilassa, jossa muinoin oli Specsaversin liike. Nimen numeropari juontuu talonnumerosta.

Kuvioon kuuluu vasta-avatun kahvilan ongelmat ja olosuhteet: korttimaksaminen toimi vaihtelevasti, sisustus on vielä kesken eikä esimerkiksi aukioloaikoja näy missään. Omistajaksi olettamani henkilö kertoi, että suunnitelmissa on pitää kahvilaa auki arkisin yhdestätoista kahdeksaan ja viikonloppuisin kuuteen. Odotettavissa lienee suppeampien aukioloaikojen vakiintuminen, kun kokemus opettaa, miten raahelaiset kaupungilla liikkuvat.

Listalla on parikymmentä makeaa vohvelisettiä, joihin sisältyy vaihtelevasti hilloja, jäätelöä ja kastikkeita. Suolaisista olisin ottanut lohitäytteisen vohvelin, mutta täytettä ei ollut. Ehdotin listalle kasvisvaihtoehtoa, ja samaa olivat kuulemma sanoneet muutkin asiakkaat. Hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta jonnekin kahdeksaan, jäi tosin ottamatta kuvaa todisteeksi.

Seitsemänvuotias halusi mansikkaa ja jäätelöä, minä valitsin appelsiinia ja kermavaahtoa omaani. Juomavalikoimassa ei ole esimerkiksi erikoiskahveja vaan Vohvelihuoneelle kannattaa tulla ruoan perässä.

Vohvelit maistuivat täytteineen oikein hyvältä. Vertailukohteita iskujoukollamme ei juuri olekaan. Jos ymmärsin omistajaoletetun puheet oikein, kermavaahto on itse tehtyä eikä tehdasperäistä, mikäli tällä jollekin on merkitystä. Vegaanisista vaihtoehdoista en kysellyt.

Tämä kirjoitus ei ole maksullista sisältömarkkinointia vaan puffi, joka kehottaa raahelaisia kokeilemaan Vohvelihuonetta ihan itse. Keskustan palvelutarjonnan täydentäminen on toivottavaa, joten toivottavasti asiakkaat löytävät uuden kahvilakonseptin ja se muotoutuu raahelaiseen tarpeeseen sopivaksi.

vohvelihuone vohvelihuone2 vohvelihuone3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.