Ryhmäpuheenvuoro vuoden 2017 veroprosenteista

Raahen Vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoro 8.11.2016: 9 Tuloveroprosentin määrääminen vuodelle 2017. 10 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2017.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on tyytyväinen esitykseen pitää Raahen tulo- ja kiinteistöveroprosentit ennallaan.

Jos uskoo tasaveroihin, paineita kunnallisveron nostamiseen luultavasti olisi. Veronmaksajia on entistä vähemmän ja verotulojen ennakoidaan laskevan. Lasku johtuu kuitenkin valtuustoamme suuremmista päätöksistä, maan hallituksen pakottamasta kilpailukykysopimuksesta. Entistä suurempi osa työssäkäyvien palkoista menee työttömyysvakuutus- ja työeläkemaksuihin eikä veroihin tai taloutta pyörittävään kulutukseen. Verokertymää jää saamatta myös leikatuista lomarahoista.

Moneen kertaan toistettu huoli on uusien asukkaiden houkuttelu Raaheen ja nykyisten pitäminen. Kaupunginhallitukselta on tulossa valtuustolle kyselytuloksia, jotka vahvistavat ennalta tiedetyn; Raaheen sitoudutaan työn ja koulutuksen kautta – toki myös rakkauden.

Tarvitaan rohkeutta. Rohkeutta edustavat ja voivat edustaa kouluinvestoinnit, panostukset kaupunkimarkkinointiin, opiskelupaikkoihin liittyvä edunvalvonta sekä kaupungin keinojen käyttäminen työpaikkojen syntymiseen. Uusia verotuloja petaavissa investoinneissa lainarahakin on parhaassa käytössä.

Näillä sanoilla hyväksymme esitetyt veroprosentit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.