Joko unohdit nämä 7 vuoden 2016 tapahtumaa?

Tässä ovat oman elämäni tärkeimmät tapahtumat ja ilmiöt vuodelta 2016. Järjestys on ennemmin kronologinen kuin priorisoiva.

1) Muutimme Kummattiin ja Kontulaan. Raahen kaksio on vähän kaukana lasten koulusta (2 kilometriä peräti), mutta muuten mukava. Helsingissä Kontula on puolestaan täynnä hyviä ravintoloita ja käteviä liikenneyhteyksiä mihin vaan.

2) Yritin Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi. Kampanjoinnin käytännön haasteet ja henkinen taakka vetivät ihmisen melko piippuun kesään mennessä. Sain kuitenkin kokea, miten toveruus kantaa, mistä taas kiitos eri tavoin kampanjaan osallistuneille. Li Anderssonin valinta puolueen puheenjohtajaksi ja toiminta tehtävässään sen jälkeen oli koko vuoden myönteisin poliittinen asia.

3) Aloitin Yleisen Lehtimiesliiton puheenjohtajana.

4) Matkustin ulkomailla enemmän kuin koskaan. Koettua tuli keväinen Rooma, junamatka Pietariin, Kiova journalistien seurassa, polttarireissu Pärnuun, perheviikko Tallinnassa, politiikkaa Moskovassa ja elokuulta tuntunut marraskuinen Bryssel.

5) Työt alkoivat taas luistaa. Hain syksyllä työssäjaksamattomuuteen apua työterveydestä ja auoin solmuja psykologin kanssa. Pääsin käymään samalla läpi asioita, joiden roolia minuuden ja ammatti-identiteetin rakentumisessa en ole ennen ajatellutkaan. Työnohjaus auttoi ja antoi virtaa. Töissä alettiin muutenkin mennä eteenpäin oman toiminnan kehittämisessä ja esimerkiksi toimiston esimies eli pääsihteeri vakinaistettiin.

6) Harrastin kivoja juttuja. Aloin käydä pitkästä aikaa lätkäpeleissä niin Raahessa kuin Helsingissä, ja hankin jopa kausikortin Raahen Teräs-Kiekon peleihin. Pelasin myös useamman kerran pakohuonepelejä. Ulkomailla bongailin metroja. Ei niitä paljon vielä ole. Aloin tykätä votkasta.

7) Sain vauvan.

Kuvassa vuoden absurdeimpia hetkiä eli delegaatiomme poseeraus poliisikaksikon kanssa Moskovassa. Kuvan otti Vera Majakova.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.