Lisää väkeä Vesipekan altaisiin

Raahen liikuntahallit kannattaa laittaa yhteen, jos sillä saadaan parempaa markkinointia ja useampi raahelainen liikkumaan.

Kävimme lasten kanssa uimahallissa, Vesipekassa, niin kuin on nyt viikottain ollut tapana. Oli aika paljon porukkaa, mikä on hallin kannalta hyvä, vaikka itse mieluummin lilluisin rauhallisemmilla vesillä. Ei me siis mitään rataa siellä vedetä, vaan lapset polskivat monitoimialtaassa ja minä yritän katsoa perään mahdollisimman vähillä liikkeillä.

Vähän aikaa sitten kaupunginhallitukselle esiteltiin remontoidun uimahallin kävijätavoitteita ja lainamääriä. Selväksi tuli, että säätiön omistama halli ei pärjää ilman satojentuhansien vuosittaista lisätukea kaupungilta. Lippujen hintoja ei voi jatkuvasti nostaa ilman, että se vaikuttaa kävijämääriin. Eikä liikuntakeskuksen tarvitse omillaan pärjätäkään, kunhan tarjoaa palvelujaan täydellä potentiaalillaan.

Itse kysyin hallituksen kokouksessa hallin markkinoinnista. Se on vastuutettu toimitusjohtajalle, jolla on paljon muutakin vastuullaan. Minusta se kuulostaa vähältä, ja ensimmäisenä tulee mieleen, eikö kaupungista löytyisi yhteistä markkinointiosaajaa, josta liikenisi uimahallillekin hieman.

Palvelujen kehittämisen ja konseptoinnin tarvettakin hallilla olisi. Liikuntakeskus ei ole olemassa taloudellisten tavoitteiden vuoksi vaan opettaakseen raahelaiset uimaan, tarjotakseen rentouttavia ja ennaltaehkäiseviä harrastusmahdollisuuksia ja tuodakseen ihmisiä yhteen kivan tekemisen äärelle. Hallituksessa tuli esiin esimerkiksi uinnin tarjoaminen lapsille maksutta. Tämä paitsi opettaisi lapset käyttämään palvelua, toisi myös helpommin mukanaan kaikki perheen maksavat aikuiset.

Keilahallin puolella hyvä uudistus voisi olla anniskeluoikeuksien hankkiminen. Tämä tuli esiin hallituksessakin. Kokemus on luonnollisesti vain oma, mutta ei ole tullut mieleenkään lähteä Raahessa keilaamaan, koska siihen ei ole yhdistynyt ajatus rentoutumisesta oluttuopin kanssa.

Raahessa on myös suunniteltu uimahallisäätiön, liikuntahalliyhtiön (jonka hallituksessa olen) ja kaupungin omistaman jäähallin toimintojen yhdistämistä liikuntayhteisöksi. Yhdistymisen voi toteuttaa joko organisaatiotasolla lakkauttamalla säätiön ja yhtiön tai toiminnallisella tasolla kokoamalla resurssit ja prosessit yhteen. Jos yhteistyöllä on mahdollista vahvistaa liikuntapaikkojen yhteistä taloussuunnittelua ja markkinointia, minusta sitä kannattaa lisätä. Se vaatii kuitenkin uudenlaisia toimintamalleja eikä vain nykyisten hallien siirtämistä saman kuormitetun henkilökunnan vastuulle. Omistus- ja lainajärjestelyt voidaan ratkaista sitten erikseen.

Vesipekkaa mainostetaan – ainakin päättäjille – kylpylätasoisena uimahallina. Eihän se sitä ole, mutta siinä on hyvä tavoite. Houkutteleva hotelli hallin lähelle ja ympärille yhden brändin alla operoiva laadukas liikuntapuisto, ja tämän kun yhdistää vuoden retkikohteeksi valittuun saaristoon, alkaa liikuntamatkailun palaset olla kasassa. Uimahallin kävijämäärät lisääntyisivät ja oma lillumisrauhani järkkyisi entisestään, mutta sen verran voin uhrata yhteiseksi hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.