Puoluevaltuustossa: Äänestäjät tarvitsevat Vasemmiston presidenttiehdokkaan

Kannatin Merja Kyllösen valintaa Vasemmiston presidenttiehdokkaaksi.

Vasemmisto tarvitsee presidenttiehdokkaan. Tarvitsemme ehdokkaan, joka kiinnostaa ihmisiä ja mediaa, ja jota itseään kiinnostaa olla ihmisten ja median käytettävissä jo nyt. Ehdokkaan, joka on sopivasti irti päivänpolitiikasta ja sopivasti siinä kiinni, ja joka muuttaa maakuntien potentiaalin kannatukseksi ja laajentaa kuvaa vasemmistosta sellaiseksi kuin se todellisuudessa on. Tarvitsemme ehdokkaan, jolla on kokemusta valtakunnallisten vaalien voittamisesta.

Me äänestäjät tarvitsemme Vasemmiston presidenttiehdokkaan. Tarvitsemme ehdokkaan, joka liittoutumattomuuspolitiikan ja hyvien suurvaltasuhteiden lisäksi edistää ihmisarvoista politiikkaa ja näkee tasa-arvoisena pidetyn yhteiskunnan luokkarakenteet. Ehdokkaan, joka erottuu selvästi huonoista oikeistolaisista vaihtoehdoista.

Kuusi vuotta sitten seurasin ehdokasasettelua paljon etäämpää kuin nyt mutta näyttää siltä, että sitoutuneen ja valovoimaisen ehdokkaan löytäminen on tällä kertaa paljon helpompaa. Ollakseni radikaalisti rehellinen en olisi vielä pari vuotta sitten uskonut kannattavani innokkaasti Merja Kyllöstä presidenttiehdokkaaksi – tai siis presidentiksi! – mutta näin sitä kasvaa ihmisenä, varmaan meistä molemmat.

Minä haluan valita Merjan presidenttiehdokkaaksi tänään ja käyttää vasemmiston momentumin nyt!

[Puhe pidetty Vasemmiston puoluevaltuuston kokouksessa 18.3.2017. Mahtavan kuvan otti Anna Mäkipää.]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.