Hallitusneuvottelut ja EU-vaalit hallitsivat SAK:n edustajistoa

SAK:n edustajisto kokousti nykyisellä kokoonpanolla toiseksi viimeisen sääntömääräisen istuntonsa loppuviikosta Helsingissä. Edustin kokouksessa Yleistä Lehtimiesliittoa.

Kokouksessa puhuttiin paljon hallitusneuvotteluista, jonkin verran liittojen keskinäisistä asioita sekä aika paljon EU-vaaleista. Antti Rinne kävi kuulemassa toiveita hallitusohjelmaan. Varsinkin valtionyhtiöiden ja koulutusalan ihmisten puheenvuorot jäivät mieleen.

Keskusjärjestön puheenjohtajan puheessa ja muussa käsikirjoitetussa viestinnässä korostettiin EU-vaaleissa äänestämistä ja sitä, että perussuomalaisten äänestäminen ei ole työntekijän etujen mukaista. Perjantain vaalipaneelissa muodostuikin kaikki vastaan yksi -asetelma, kun persujen edustaja piti ihmisoikeuksia valtiosidonnaisina hommina eikä osannut perustella, miksi perussuomalaiset vastustivat europarlamentissa saman palkan maksamista ulkomaalaisille työntekijöille.

Omassa puheenvuorossani kommentoin hallitusneuvottelujen tilannetta jälleen median ja viestinnän näkökulmasta. Muistutin, että kaikki, mikä julkisuudessa nyt tapahtuu, oli ihan odotettavissa.

Kokoomuksen ja työnantajan synnyttämät lobbarikohut ja vero-ohjelmapaniikit ovat odotettua oppositiopolitiikkaa ja toimintaa, jonka vuoksi kyseiset organisaatiot on oikeastaan perustettu. Median valtavirran osalta olisi puolestaan outoa, jos kurjistavan talouskurin ja kestämättömän kasvupolitiikan tukeminen yhtäkkiä vaihtuisi toisenlaiseksi linjaksi yhden vaalituloksen vuoksi.

Käytin tilaisuuden hyväkseni myös mainostaakseni SAK:n keskustoimistolla asiantuntijana työskentelevän Anna Mäkipään eurovaaliehdokkuutta. Pamilainen demariehdokas oli kokouksessa näkyvästi esillä ja piti oman pitkän puheenvuoronsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.