Kompromissit kompromisseina ja oma linja kirkkaana, sanoi puoluevaltuutettu

Suunnilleen näin puhuin Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa 5. kesäkuuta 2019.

Uutisen kokouksen päätöksistä voi lukea Kansan Tahdosta.

”Nostalgikkona nautin hetken historiallisuudesta ja olenpa muistellut sitäkin, miten erilaisissa tunnelmissa valtuuston ja eduskuntaryhmän edellistä yhteiskokousta istuttiin marraskuussa 2013. Ihanaa, että nyt voidaan olla näin erilaisissa tunnelmissa.

Onneksi olen muutakin kuin nostalgikko ja haluan puhua ennen kaikkea tulevaisuudesta. Pari kautta puoluevaltuustossa on opettanut ainakin sen, että hybriksestä ei seuraa mitään hyvää.

Alkuviikon klisee on ollut virkkeen aloitus ”hallitusohjelma ei ole täydellinen, mutta…” ja minusta on todella tärkeää, mitä sen mutta-sanan jälkeen sanotaan. Oma vastaukseni on, että ohjelma ei ole täydellinen, mutta meillä on osaamista toteuttaa se ja samaan aikaan pitää oma täydellinen linjamme kirkkaana.

Niin vaaleissa kuin eduskuntaryhmän ja puoluetoimiston arkityössä on näkynyt strategisen viestinnän määrätietoinen resursointi ja kehittäminen. Sen täytyy jatkua myös hallitustyön viestinnässä.

Mustasukkaisten hallituskumppaneiden puristuksissa ja kaksien rattaiden pelossakin meidän täytyy löytää keinot, joilla kompromissit näyttäytyvät kompromisseina eikä moderni punamulta vahingossa määritä käsityksiä Vasemmistoliiton linjasta hallitusyhteistyön ulkopuolella. Tämä siis sen lisäksi, että vahdimme, valvomme ja teemme kaikkemme, että hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteemme toteutuvat.”

Kuvan otti kansanedustaja Katja Hänninen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.