Kesän 2019 numerot

Koska rakastan sekä kesää että asioiden listaamista, palaan vielä hetkeksi päättyvän kesän tunnelmiin. Tässä ovat kesän 2019 numerot.

3 365 kilometriä on matkaa Helsingistä Lissaboniin, jossa vietimme vajaan viikon kesäkuun lopussa. Minulle ja taaperolle se oli ihan lomamatka, puolisolle parin päivän verran töitä. Mieleen jäivät esimerkiksi kansankeittiö, johon paikallisopas vei meidät alkumatkasta, ja 2,5-vuotiaan kanssa kaksin tekemämme päiväseikkailu valtameren rannalle. Poltin pahasti selkäni ja hukkasin lopulta kännykkäni, mutta nämä kommellukset sopivat hyvin matkalle, joka alkoi pikapassin hankkimisella. (Facebookin käyttäjät voivat katsella matkakuvia.)

10 uimapaikkaa tuli kokeiltua. Lukuun sisältyy yksi valtamerenranta, kolme rantaa saman sisämeren äärellä, kaksi joenrantaa, kaksi järvenrantaa ja kaksi kylpylää. Muuratjärven veden kirkkaus ällistyttää joka kerta ja Atlanttin aallot Cascaisissa olivat jonkin verran isompia ja lämpimämpiä kuin Kalajoen hiekkasärkkien aallot.

6 museossa kävin: Gulbenkianin museossa Lissabonissa, Havulassa Kalajoella, Hämeen linnassa, Gallen-Kallelan kotimuseossa Espoossa, luonnontieteellisessä Helsingissä ja Fotografiskassa Tallinnassa. Muualle pääsi pressikortilla maksutta paitsi Fotografiskaan ja Havulaan, mutta jälkimmäisessä sai opastetun kierroksen. Kokemukset vahvistivat myös ammatillis-taiteellista haavettani suunnitella joskus museo- tai taidenäyttelyn grafiikat ja ripustus/esillepano.

4 päivää olin enemmän ja vähemmän humalassa Porissa.

3 viikonloppua vietin Raahessa koko kesänä. Ensimmäisenä juhlimme esikoisen 12-vuotissynttäreitä, toisena kävin kesäteatterissa ja kolmantena nautin kesän kohokohdasta Rantajatseilla.

2 festareilla kävin. Rantajatsien lisäksi olin ensimmäistä kertaa Flow’ssa. Tavallaan festarilippu oli sinnekin maksuton, mutta maksan kyllä kuukausittain vuokraa festarialueella sijaitsevasta työhuoneestani.

1 uusi metrobongaus, yhdet häät, yksi eläintarha, yksi kotieläinpiha, yksi musikaali, yksi huvipuisto. Onhan noita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.