Tärkeintä on levittää tietoa Palestiinan miehityksestä

Uusimmat veriset, julmat ja raivostuttavat tapahtumat Israelissa ja sen miehittämillä Palestiinalaisalueilla muistuttivat jälleen kahdeksan vuoden takaisesta vierailusta alueelle. Silloin tapaamiemme palestiinalaistoimijoiden ja israelilaisten aktivistien mukaan laittomuuksien ratkaisuun vaaditaan kansainvälistä painostusta ja sitä, että levitämme tilanteesta tietoa kotimaissamme tätä painostusta synnyttääksemme.

Tässä hengessä etsin ja löysin elokuun 2013 Palestiinan-matkalta kirjoittamani blogikirjoitukset Liberon verkkolehdestä. Olimme matkalla siis Vasemmistonuorten hankearviointimatkan merkeissä. Alla on linkit ja lyhyet kuvaukset niistä. Oman blogini Palestiina-aiheisia kirjoituksia löytyy asiaankuuluvalla avainsanalla.

Ajankohtaisia ja konkreettisempia linkkejä aiheesta ovat esimerkiksi Kv-solidin Palestiina-lupaus kuntavaaliehdokkaille sekä alueella toimivan Lääkärit ilman rajoja -järjestön lahjoitussivu. Tietoa uusimpien väkivaltaisuuksien taustoista saa vaikkapa Maailma.netin artikkelista.

Blogikirjoituksia Palestiinasta elokuulta 2013

Palestiinan tilanne on kaukana normaalista (16.8.2013). Ensimmäisessä osassa keskustellaan Israelin puolella kansalaistoimijoiden kanssa normalisoinnista eli siitä, kuinka Palestiinalaisalueiden miehitys yritetään esittää kahden osapuolen konfliktina.

Mieluummin kotimaan aktivismia kuin miehitysturismia (18.8.2013). Toisessa osassa haastatellaan israelilaista aseistakieltäytyjää. Militarismin lisäksi keskustelunaiheena on miehitysturismi eli konfliktialueille hakeutuminen jännityksen vuoksi.

Elämää siirtokunnan varjossa (18.8.2013). Kolmannessa blogauksessa ollaan viimein Palestiinalaisalueilla ja kunnostetaan kansainvälisen aktivistiryhmän kanssa erään koulun puutarhaa, jonka viereisen laittoman siirtokunnan asukkaat ovat tuhonneet.

Politiikan sisäänmarssi palestiinalaisittain (21.8.2013). Neljäs kirjoitus käsittelee opiskelua. Vierailemme Birzeitin yliopistolla ja juomme terroristijärjestön vettä.

Rauhanneuvotteluista ei odotettavissa ratkaisua (28.8.2013). Viimeisessä osassa on parikin tapaamista. Tapaamme palestiinalaispoliitikkoja ja BDS-liikkeen toimijoita. Rauhanneuvottelut viittaavaat tuolloin käynnissä olleisiin neuvotteluihin, johon palestiinalaiset yleisesti suhtautuivat hyvin epäilevästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.