Minäkin olen ehdolla HYY:n edustajistoon

Tässä viisi syytä, joiden vuoksi lähdin ehdokkaaksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajistovaaleihin!


Ylioppilaskuntavaalit ovat minulle uusi kokemus, vaikka tuttuahan tällainen touhu opiskelijajärjestöistä on.

tl;dr: HYYn vaalit

Ehdokkuuteni tiivistyy viiteen syyhyn:

  1. Ylioppilaskunnan pitää käyttää vaikutusvaltaansa opiskelijoiden aseman ja kriisiytyvän maailman parantamiseen yliopistossa ja ympäröivässä yhteiskunnassa.
  2. Rahansa ylioppilaskunnan tulee käyttää opiskelijoiden elämää helpottaviin palveluihin.
  3. Yliopisto-opetuksen pitää olla saatavilla koko elämänkaaren varrella. Tämä vaatii ylioppilaskunnalta vaikuttamista maksuttoman ja laadukkaan opetuksen lisäksi monipuolisten ja joustavien suoritustapojen puolesta.
  4. Yliopiston tulee huolehtia opiskeluhyvinvoinnista ohjauksen ja opiskeluhuollon palvelujen lisäksi saavutettavilla liikuntapalveluilla. Ylioppilaskunnan tulee vaikuttaa myös opiskelutilojen, -järjestelyjen ja -kulttuurin kehittämiseen siten, että ergonominen ja liikkuva opiskelu on mahdollista kaikilla kampuksilla ja tiedekunnissa.
  5. Henkilökohtaisesti omaan elinympäristöön vaikuttaminen on kai jonkinlainen tapa elää. Se on vienyt aikanaan niin työpaikan luottamusmieheksi kuin kaupunginvaltuustoon ja ammattiliiton toimielimiin. Ensimmäisen kerran olin mukana korkeakoulun opiskelijatoiminnassa vuonna 2003 ja korkeakoulun hallituksessakin jo vuonna 2005. Oma vaikutuksensa on varmaan sillä, että olen ollut pari vuotta opiskelijaliikkeen palveluksessa korkeakoululiikuntalobbarina. 

Vaalit pidetään 26.–28.10. ja 31.10.–2.11. Vaalilistani on luonnollisesti Sitoutumaton vasemmisto, joka on vaalirenkaassa vihreiden ja demareiden kanssa. SitVasin vaaliohjelma löytyy täältä.

Jos olet kirjoilla Helsingin yliopistossa eikä nuorisolaisten äänestäminen ole jostain syystä vaihtoehto, äänestä minua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.