Sisältö on myös automaattisyötteen päällikkö

Vakiokeskustelunaiheita Twitterissä ovat eri palveluiden automaattisyötteet, jotka pukkaavat sisältöä ihmisten viestivirtoihin. Yleensä niitä paheksutaan ja moni kertoo karsivansa seurattavistaan automaattiviestejä tulvivat tilit. Tietyistä palveluista syöttyvät päivitykset voi myös filttereiden avulla poistaa näkyvistä – automaatilla automaattia vastaan siis.

Käytän itse muutamia pakkosyöttäjiä sekä palveluita, joiden Twitter-yhteyden voi valita jokaisen päivityksen yhteydessä. Mobypicture lähettää lataamani kuvat otsikoineen Twitteriin. Foursquare kertoo, missä olen, jos niin haluan. HeiaHeia! rekisteröi kaikki syöttämäni liikuntasuoritukset. Tumblrissa pitämäni Suosituksia-blogi työntyy Twitteriin, kun niin päätän. Paper.li:tä en ole pitkään aikaan käyttänyt, mutta silläkin voisin jakaa keräämiäni linkkejä automaattiviesteinä.

Kyllä automaatit minuakin silti ärsyttävät, kun niitä käytetään väärin. En kiinnostu uusista seuraajista, joiden viestit ovat pelkkää I’m at tai The Daily is out -päivittelyä. Ikävä välinpitämättömyys siitäkin huokuu, jos käyttäjä ei näytä edes tietävän paikkatietojensa tukkivan muiden viestivirtoja.

En silti tuomitse automatiikkaa pelkän automatiikan vuoksi. Kuten missä tahansa viestinnässä, sosiaalisessa mediassakin täytyy lähettää oikea viesti oikeaa kanavaa pitkin. Sisältö ratkaisee myös automaatin välittämien viestien osuvuuden.

Mobypicturen otin alunperin käyttöön syöttääkseni kuvia helposti juuri Twitteriin. Kirjoitan kuvien otsikot ajatellen pelkästään niiden luettavuutta siellä. Foursquaresta annan päivityksen tulla muuallekin, jos minulla on jotain muuta sanottavaa kuin pelkkä paikkatieto. Tumblrissa Twitter-viestiä voi jopa muokata. Paper.li-konseptissa syöte on vakio mutta palvelut ovat idealtaan niin tiiviisti toistensa kanssa naimisissa, että ”verkkolehden” käyttö täytyy alusta lähtien miettiä Twitterin ehdoilla.

HeiaHeia! on uusin tuttavuuteni ja aluksi arastelin liikuntatietojeni pakkosyöttöä. Koska lenkkeilyyn, jota kuntoillakseni jaksan pääasiassa harrastaa, liittyy olennaisesti sen aikana kuunneltu musiikki tai podcast, otin tavakseni kertoa päivityksessä, millaista hengenravintoa hölkätessäni nautin. Samalla tulee suositeltua tai kommentoitua tallenteita, jotka joka tapauksessa Twitterissä ottaisin esille.

Tämä onkin yksi ohjaava tekijä omassa automaattisyöttämisessäni. Lähetän ulkopuolisten palvelujen kautta viestejä, jotka muuten voisin julkaista Twitterissä normaalistikin.

Kun keskustelu paholaisen keksimistä viestiautomaateista viriää, tekee mieleni kysyä, kuinka laadukkaaksi kriitikot arvioivat itsetuottamansa Twitter-sisällön. Moni valuttaa virtaan manuaalisesti ihan samanlaista kökköä kuin automaatin päälle unohtaneet heiaheiaajat.

(Yhdenlainen viestikone se on tämäkin.)

Ei kommentteja “Sisältö on myös automaattisyötteen päällikkö”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.