Käsityötä arvostetaan sosiaalisessa mediassakin

Stock.xchng / Viktors Kozers

Verkkokanavat on helppo integroida toisiinsa. Blogista tai kotisivulta saa esimerkiksi helposti lähtemään uudet päivitykset automaattisesti Facebookiin, LinkedIniin, Twitteriin ja Google+:aan.

Helppo ei ole aina hyvä. Mainitut palvelut ovat kaikki erilaisia ja toimivat hieman eri säädöillä. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa sitä, että Facebookiin mahtuu pitkä (nykyään kai rajoittamaton) viesti, kun taas Twitterissä kaikki päivitykset katkeavat 140 merkin jälkeen.

Viestinnän perussääntöihin kuuluu, että viesti muotoillaan tarkoitukseen sopivaksi – myös viestintäkanavan vaatimukset täytyy huomioida. Tässä muutama syy, miksi sosiaalisen median automaattisyötteet kannattaa viilata kanaviin sopiviksi tai kääntää kokonaan pois päältä:

  • Käsityö kertoo arvostuksesta ja läsnäolosta. Kun Facebook-linkkiin kirjoitetaan persoonallinen saate automaattisyötteen sijaan, lukijat tietävät sinun olevan läsnä ja panostavan vastaanottajan lukukokemukseen.
  • Huolella tehty viesti on helpompi jakaa. Kesken toisen lauseen katkeava täyteen ahdettu Twitter-viesti ei jätä tilaa edelleenlähettäjän omalle kommentille.
  • Sisältö ratkaisee, ei teknologia. Osoita se siis käytännössä!

Automatisointi on tehokasta ja helppoa. Ihmisten kanssa kommunikointi sitä harvoin kuitenkaan on. Käsityötä arvostetaan siis sosiaalisessa mediassakin.

(Automaattisyötteistä on tullut kirjoitettua ennenkin.)

Ajatus aiheesta “Käsityötä arvostetaan sosiaalisessa mediassakin”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.